MOTORSPORLARI › 2016 Dakar Rallisi'ni Peugeot kazandı...

2016 Dakar Rallisi'ni Peugeot kazandı...

20 Ocak 2016 / 10:24 Peugeot, yirmi altı yıllık bir aranın ardından Dakar rallisini kazanarak, beşinci zaferine ulaştı...

2016 Dakar Rallisi'ni Peugeot kazandı...

Peugeot, son zaferinden yirmi altı yıl sonra, Dakar rallisini tarihinde beşinci kez kazandı. 2 tekerlekten çekişli Peugeot 2008 DKR, bu rallide en fazla birinciliği olan Stéphane Peterhansel/Jean-Paul Cottret ikilisiyle yarışın kazananı oldu. Toplam 12 etabın 9'unu kazanan Peugeot 2008 DKR’lar 2’si ilk üç sıra olmak üzere toplam 7 kez duble yapmayı başardılar. Stéphane Peterhansel bu başarısıyla, ilk zaferinden 25 yıl sonra, 6’sı motosiklette, 6’sı otomobille olmak üzere Dakar’da 12nci birinciliğini kazanmış oldu. Cyril Despres/David Castera ve Sébastien Loeb/Daniel Elena ise bu Dakar rallisini, sırasıyla yedinci ve dokuzuncu sırada tamamladılar.

Stéphane Peterhansel Dakar zaferiyle ilgili olarak; "Bu olağanüstü bir memnuniyet duygusu. Start öncesinde, böyle bir neticeye varacağımız kesin olmaktan uzaktı. Doğrusunu söylemek gerekirse ekibin henüz biraz genç olduğunu düşünüyordum, fakat her şey yolunda gitti. Peugeot, WRC tipi özel etaplarda yüksek performanslı bir otomobile sahip olduğunu hepimize kanıtladı. Bu  etaplarda, Carlos ve Sébastien’in daha hızlı olduğunu bildiğimden onlardan çok geride kalmamaya çalıştım. Büyük atak yaptığımız bir günde temiz bir yarış çıkarttık ve final çizgisine 3 gün kala 50 dakika gibi çok büyük bir avansla yarış lideri olduk. Sonrasında ise akıllıca yarışı yönetmemiz gerekiyordu. Motosikletle ilk Dakar yarışına katıldığımda Peugeot için yarışmayı öylesine hayal etmiştim ki, şimdi bu ekibe katılarak zafer kazandırmak eşsiz bir duygu." açıklamasını yaptı.

ÇOK OKUNANLAR