İLK BAKIŞ › 2019 Golf’ün detayları erkenden ortaya çıkıyor

2019 Golf’ün detayları erkenden ortaya çıkıyor

22 Ağustos 2014 / 18:08 Her ne kadar daha üretilmesine beş yıl olsa bile, Volkswagen yeni Golf'ü geliştirmeye başladı

2019 Golf’ün detayları erkenden ortaya çıkıyor

Volkswagen Golf’ün yeni jenerasyonunun üretilmesine daha beş yıl var, ancak Alman üretici yeni modelin geliştirilmesi için çalışmalarına şimdiden başlamış durumda. 2020’de yürürlüğe konması beklenen Avrupa Birliği CO2 emisyon kısıtlamaları nedeniyle VW mühendisleri markanın çok satan modelinin olabildiğince az CO2 üretmesi için ellerindeki her olanağı değerlendirecek. Volkswagen Group içindeki kaynaklar ise bazı detayların şimdiden belli olduğunu söylüyor.

Markanın aerodinamik XL1 konseptinde bulunan ekstrem aerodinamik paket sonraki jenerasyon Golf’e ilham kaynağı olacak. Bu durum yeni otomobilinin şimdiki jenerasyona göre daha alçak olmasına neden olacak, ancak modelin tanınırlığını sağlayan kendine has hatları korunacakmış gibi görünüyor. Markanın MQB platformu ile yeni otomobilin baz ağırlığının 1100 kg altında olması hedeflenirken, gövdenin altında da bazı yenilikler yer alıyor.

Volvo tarafından hali hazırda test edilen volan sistemi önden çekişli otomobilin arka tekerleklerine güç verebilir. İsraf edilen enerjiyi depolayan bu sistem yeni Golf’ün arka tekerleklerine 40 bg’ye kadar güç verebilir.

Volkswagen’ın halihazırda Golf GTI gibi yüksek modellerinde yer verdiği coasting teknolojisi markanın model gamında zaman içerisinde yayılacak. Bu teknoloji şu anda sabit hızlarda, yokuş aşağı doğru giderken veya durmak için yavaşlarken otomatik şanzımanın debriyaj balatalarını ayırıyor. Sistemin ileride aynı durumlarda motoru kapatacağı da söyleniyor.

Elektrikli turboşarjların ise gelecekte küçük hacimli motorlarda yaygınlaşacağı düşünülüyor. Bu turboşarjlar otomobilin normal turbosuna motor yavaşlarken hava üfleyecek ve turbonun gaza basılır basılmaz bütün basıncını üretmesini sağlayacak.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR