MOTORSPORLARI › 4’üncü Transanatolia Rallisi koşuldu

4’üncü Transanatolia Rallisi koşuldu

28 Eylül 2013 / 06:20 4'üncü Transanatolia Rallisi; motosiklet, arazi aracı, ATV, buggy ve kamyonların katılımıyla gerçekleşti

4’üncü Transanatolia Rallisi koşuldu
Türkiye Motosiklet Federasyonu, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu, Beko, Subaru ve Yokohama’nın destekleriyle, 14-21 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleşen 4′üncü Transanatolia Rallisi; motosiklet, arazi aracı, ATV, buggy ve kamyonların katılımıyla gerçekleşti. Zorlu toprak, çamur ve su geçişlerinden oluşan parkurda yedi gün boyunca mücadele eden ekipler, Toros Dağları üzerinden Kapadokya’ya uğrayıp yine Antalya'ya geri döndüler.

Yarışta motosiklet grubunda; İtalyan Pablo Ceci birinciliği kazanırken, Alessandro Bolturi ikinci ve Juan Pedrero da üçüncü oldu. İspanyol Juan Pedrero, aynı zamanda “Kemal Merkit Özel Ödülü´nü almaya da hak kazandı. ATV’lerde Bulgaristan´dan gelerek ralliye katılan tek bayan olan Zornitsa Todorova birincilik ipini göğüslerken, 4x4 arazi araçları grubunda Birlas Motorsport’tan Ahmet Tınkır zafere ulaşan isim oldu. Birlas’dan Ali Günpay’ın da üçüncü olmasıyla takım oldukça başarılı bir sonuca imza attı. Kamyon grubunda yarışan İtalyan Marino Muti de kendi klasmanında birinciliği kazanan pilotlar arasındaydı.

ÇOK OKUNANLAR