
718 Cayman'ın GT4 Clubsport versiyonu hazır
09 Ocak 2019 / 00:56 Yeni Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport fabrika çıkışlı iki özel versiyonla tanıtıldı

Cayman GT4 Clubsport'u ilk kez 3 yıl önce piyasaya sunan Porsche, pist kullanımı için geliştirilmiş bu özel otomobilin yeni versiyonunu hazırladı. Ortadan motorlu yarışçı bu sefer selefinden farklı olarak, fabrika çıkışlı iki versiyonla sunuluyor. 718 Cayman GT4 Clubsport'un Trackday versiyonu amatör yarışçıları hedeflerken, Competition versiyonu ise uluslararası yarışlar için sunuluyor.

718 Cayman GT4 Clubsport, doğal lif kompozit malzemeden yapılmış kaporta parçalarına sahip olan ilk seri üretim yarış otomobili olma özelliğine sahip. Otomobilin kapıları ve arka kanadı, aslen keten veya kenevir lifleri gibi ürünlerden elde edilen, ağırlık ve katılık açısından karbon fibere benzer özelliklere sahip, organik bir lif karışımından üretilmiş.
718 Cayman GT4 Clubsport selefinden 40 bg daha güçlü bir motora sahip. 425 bg üreten 3.8 litrelik, altı silindirli boxer motora, 6-ileri çift kavramalı şanzıman ve mekanik arka diferansiyel kilidi eşlik ediyor. Ön süspansiyonları 911 GT3 Cup otomobilinden alınan Cayman GT4 Clubsport'un yarış tipi freni sistemi ise 380 milimetre çaplı çelik fren disklerinden oluşuyor. Kaynaklanmış güvenlik kafesi, yarış koltuğu ve altı noktadan bağlantılı yarış kemerine sahip olan 718 Cayman GT4 Clubsport'un ağırlığı sadece 1320 kg.

718 Cayman GT4 Clubsport'un temel “Trackday” versiyonu, özel pist ve spor etkinliklerine katılmak isteyen amatör sürücüler için tasarlanmış. Otomobil, sabit bir darbe emici mekanizmaya sahip. ABS, ESC ve çekiş kontrol destek sistemleri, limitlerde kontrollü bir tutuş sağlıyor ve gerektiğinde kapatılabiliyor. Fabrika çıkışı gelen diğer ekipmanlarsa, klima sistemi, tavandaki kurtarma kapağı, yangın tüpü ve 80 litrelik FT3 güvenlik yakıtı hücresi oluyor. Yol homologasyonu olmayan otomobil, bütün Porsche Merkezleri'nde servise girebiliyor.

Otomobilin “Competition” versiyonu ise yarışa dönük pek çok gelişmiş özelliğe sahip. Daha fazla ayar seçeneği sunan bu versiyonda darbe emiciler üç aşamalı ayarlanabiliyor. Bunun yanında fren denge sistemi sayesinde de ön ve arka akslar arasındaki fren denge ayarı sonsuz ayarlanabiliyor. Entegre hava krikosu sistemi sayesinde pit stopların çok kısa sürdüğü açıklanıyor. 911 GT3 R'den adapte edilmiş, çabuk ayrılabilen yarış direksiyonu da sürücülerin bireysel ihtiyaçlarına yönelik ayar imkanları sağlıyor. Otomatik yangın söndürme sistemi ise yarış pisti için fazladan bir güvenlik daha sunuyor.
Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport'un her iki versiyonu da Şubat ayından itibaren tüm dünyadan yarış takımlarına ve sürücülere teslim edilecek.
-
Volvo EX30, Good Design Award 2025 ödülünü kazandı
EX30, tasarım ve sürdürülebilirlik kriterleriyle "Good Design Award 2025"te Ulaşım kategorisinde ödüle layık görüldü
-
Bursalı Dacia Striker gün ışığına çıktı
Dacia'nın ülkemizde üreteceği yepyeni modeli Striker çok yönlü bir crossover olarak yollara çıkacak
-
Yeni AMG GT 4 Kapı Coupé’nin kabini tanıtıldı
Mercedes‑AMG, yeni GT 4 Kapı Coupé'nin sürücü odaklı dijital kokpit tasarımını paylaştı
-
T10X için yeni yazılım güncellemesi
Togg, T10X modeli için geliştirilen yeni TruOS güncellemesini uzaktan erişimle sunmaya hazırlanıyor
-
BYD’den çığır açan FLASH şarj teknolojisi
BYD, elektrikli araçlarda şarj süresini önemli ölçüde kısaltan yeni teknolojilerini tanıttı
-
X-Trail 25 yılda 8 milyondan fazla sattı
Nissan X-Trail, 25 yıllık model tarihinde dünya genelinde 8 milyondan fazla satışa ulaştı
-
Yeni Dacia modelinin ismi açıklandı
Dacia, kuralları yeniden yazmaya hazırlandığı söylenen yeni crossover modelinin adını STRIKER olarak açıkladı
-
Superb Sportline MHEV Türkiye’de...
1.5 litrelik hafif hibrit motora sahip Škoda Superb Sportline'ın fiyatı 3.682.500 TL’den başlıyor
-
Omoda'lar Mart ayında satışa çıkıyor
OMODA ve JAECOO, yeni SUV modelleri Omoda 5 ve Omoda 7’yi mart ayında satışa sunacak
-
Stellantis 2025’i 153,5 milyar euro gelirle tamamladı
Dev şirket 2026’da operasyonel verimlilik ve kârlı büyümeye odaklanacağını açıkladı.























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS