YENİ MODELLER › Acura NSX’in seri üretim versiyonu Detroit’te tanıtıldı!

Acura NSX’in seri üretim versiyonu Detroit’te tanıtıldı!

12 Ocak 2015 / 19:43 Otomobil dünyası tarafından uzun zamandır merakla beklenen model 9-ileri çift kavramalı şanzımana sahip

Acura NSX’in seri üretim versiyonu Detroit’te tanıtıldı!

Honda'nın süpersporu ortaya çıktı! Japon üreticinin ABD, Kanada ve Hong Kong'da satılan lüks markası Acura, uzun süredir merakla beklenen NSX’in üretim versiyonunu Detroit Otomobil Fuarı’nda resmen tanıttı. NSX’in ikinci jenerasyonu, tasarım açısından daha önce tanıtılan konseptlere benzese de, seri üretim versiyonda pek çok yenilik yapılmış. Japon üretici otomobilde 2013’te tanıtılan konseptte yer alan atmosferik V6 motorun yerine, “550 bg civarında güç üreten” uzunlamasına yerleştirilmiş çift turbo V6 motora yer vermeye karar vermiş. Bu motor, üç elektrikli motor ile senkronize olarak çalışırken, üretilen güç, "Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive" dört tekerlekten çekiş sistemi üzerinden zemine aktarılıyor.

Üç elektrikli motordan ikisi tork yönlendirme için ön tarafa konuşlandırılmış, üçüncü elektrikli motor ise geleneksel içten yanmalı motor ile yeni geliştirilen 9-ileri çift kavramalı şanzımanın arasına yerleştirilmiş. NSX önde 245/35Z R19’luk lastiklerle çevrelenmiş 19 inçlik jantlar, arkada ise 295/30Z R20’lik lastiklerle çevrelenmiş 20 inçlik jantlar üzerinde duruyor. Otomobilin önünde altı pistonlu, arkada ise dört pistonlu kaliperler ile karbon seramik diskler yer alıyor.

Üretime hazır Acura NSX gösterge paneli üzerinden ayarlanan ve otomobilin motor, elektrikli motor, şanzıman, şasi ve motor sesini, Quiet, Sport, Sport+ ve Track modlarına göre ayarlayan Dynamic System ile birlikte geliyor. Bu sistemin yanı sıra otomobilde içten yanmalı motor ve üç elektrikli motoru birlikte çalıştırarak “sıfır gecikme” vaat eden kalkış fonksiyonu yer alıyor.

Yeni Acura NSX’in teknik ve performans detayları henüz açıklanmadı, ancak otomobilin 150.000 dolar civarında bir fiyat etiketine sahip olacağı konuşuluyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR