KONSEPT › Alfa Romeo Giulia Türkiye'de...

Alfa Romeo Giulia Türkiye'de...

13 Şubat 2017 / 12:12 Alfa Romeo'nun yeni modeli Giulia'nın Türkiye fiyatları açıklandı...

Alfa Romeo Giulia Türkiye'de...

Alfa Romeo Giulia, şubat ayı itibariyle ülkemizde satışa sunuldu. Giulia, tasarımı, son teknoloji yenilikçi motorları, 50/50 ağırlık dağılımı ve teknik detaylarıyla ön plana çıkıyor. Giulia, Türkiye’de 3 farklı benzinli motor ve donanım seçeneğiyle tercih edilebiliyor. 200 beygir gücünde 2-litrelik arkadan itişli versiyonu 320.000 TL’lik bir fiyat etiketi taşıyan otomobilin yine 2-litre hacminde olan 280 beygirlik daha güçlü bir motora sahip dört tekerlekten çekişli Q4 seçeneği ise 380.000 TL’lik fiyatla sunuluyor. Listeye en güçlü seçenek olarak giren 510 beygir gücünde, arkadan itişli 2.9 litrelik Giulia QV’nin fiyatı ise 760.000 TL olarak belirlenmiş.

Motor tipine göre Super, Veloce ve Quadrifoglio Verde adı verilen üç ayrı donanım seviyesiyle müşterilerinin beğenisine sunulan Alfa Romeo Giulia, benzersiz tasarımı, sürüş dinamizmi ve üstün teknolojik özellikleriyle sıra dışı bir Alfa Romeo modeli olarak öne çıkıyor. Giulia’nın ilk versiyonunu temsil eden “Super” donanımlı 200 beygirlik model, 8-ileri vitesli otomatik şanzımanla birlikte 0-100 km/s hızlanmasını 6.6 sn’de tamamlıyor ve 235 km/s’lik maksimum hıza ulaşabiliyor.

Alfa Romeo Giulia’nın 280 beygir gücündeki Veloce modeliyse, 400 Nm tork üreten tamamen alüminyumdan yapılmış 4 silindirli yeni bir motora sahip. MultiAir elektro-hidrolik valf aktivasyon sistemine sahip olan bu yeni motor, 8-ileri otomatik şanzımanla birlikte Giulia’yı 240 km/s’lik maksimum hıza ulaştırırken, 0-100 km/s hızlanmasını ise 5.2 saniyede tamamlamasını sağlıyor.

Alfa Romeo Giulia Veloce’nin dış tasarımında özel tamponlar ve parlak siyah kapı giydirme gibi rafine tasarım özellikleri ile çift egzoz borulu ve isteğe bağlı 19 alaşımlı jantla birleşen özel arka difüzör gibi çeşitli sportif özellikler ön plana çıkıyor. Aynı sportif his, yeni siyah deri spor koltuklar, orijinal bir kavrayış sağlayan sportif bir direksiyon, gösterge paneli üzerindeki alüminyum gömme parçalar, kapı panelleri ve Xenon farlar ile daha da güçleniyor. Bu özel iç ve dış tasarım, Alfa DNA sistemi, Bağımsız Acil Durum Frenine (AEB) sahip İleride Kaza Uyarıcısı (FCW) ve yaya tanıma gibi yeni ve etkin güvenlik sistemleri, Şeritten Çıkma Uyarıcısı (LDW) ve hız sınırlamalı hız kontrolü gibi zengin bir standart donanımı da barındırıyor.

Giulia Veloce, aracın çekişi ve en üst düzey performans, verimlilik ve güvenlik seviyeleri garanti etmek için tasarlanmış Q4 teknolojisine sahip yepyeni bir dört tekerlekten çekiş sistemi sunmasıyla da farklılaşıyor.

Alfa Romeo Giulia’nın Quadrifoglio versiyonu ise en heyecan verici seçenek olarak karşımıza çıkıyor. 50/50 ağırlık dengesi ve arkadan itişli aktarması Alfa Romeo’nun en önemli özelliklerini oluştururken, ağırlığı kusursuz bir şekilde dengelemek için, motor ve mekanik parçalar iki aks arasında sıralanmış bulunuyor. Arkadan itişli Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, lüks orta sınıftaki rekabete Alfa Romeo markasının güçlü bir yanıtı olacak. Mühendislerin Ferrari altyapısıyla düzenlediği 6-silindirli turbo benzinli motora sahip olan Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, 510 bg’lik bir güce sahip. 0-100 km/s hızlanmasını sadece 3.9 sn’de tamamlayan ve 307 km/s’lik maksimum hıza erişebilen Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio’nun heyecan verici güç ve tork üreten motoru, elektronik olarak kontrol edilen silindir kapatma sistemi sayesinde, performansından beklenmeyecek yakıt tasarrufu da sunuyor.

ÇOK OKUNANLAR