MOTORSPORLARI › Alpine piste çıkıyor!

Alpine piste çıkıyor!

25 Mart 2013 / 00:48 Alpine No.36, 26-27 Mart tarihlerinde resmi ELMS antrenman günlerinde Paul Ricard pistine çıkacak

Alpine piste çıkıyor!
Bu yıl Endurance yarışı sezonunda boy gösterecek yeni Alpine prototipi, Champs Elysées’deki L’Atelier Renault’da gün yüzüne çıkıyor. Otomobilin örtüsü Société des Automobiles Alpine-Caterham CEO’su Bernard Ollivier ve Philippe Sinault, tarafından kaldırıldı.

“Geçen yıl 5 Kasım’da Alpine’in yeniden canlandırılacağı haberinden bu yana adım adım ilerleme kaydediyoruz” diyen Bernard Ollivier, sözlerine; “Bu müthiş aracın tekrar ortaya çıkarılması yeni bir safhanın başlangıcı anlamına geliyor. Otomobil çok kısa bir süre içinde yarışmaya başlayacak. Endurance yarışına katılacağımız haberi, sadece Alpine tutkunları tarafından değil, motorsporları dünyası tarafından da çok olumlu karşılandı. Markamızın renklerini yarışırken görmek için sabırsızlanıyoruz!” şeklinde devam etti.

“Alpine’i temsil ettiğim için son derece gururluyum; ancak bu, önemli sorumluluklarla birlikte anılması gereken bir onur” açıklamasını yapan Philippe Sinault; “Bir sonraki adım, otomobili, çalışmalarımızın ciddi bir şekilde başlayacağı Paul Ricard’a götürmek. Hedefimiz, endurance yarışının çok rekabetçi olan LMP2 klasmanında başarılı olmak. Sezonun odak noktası olan Haziran’daki Le Mans 24 Saat Yarışı’na hazırlanmak üzere ELMS’nin ilk iki turunda yarışacağız.”dedi.

No.36 Alpine-Renault’yu üç pilot paylaşacak. Program ilk duyurulduğunda isimleri teyit edilen 24 yaşındaki Nelson Panciatici ve 29 yaşındaki Pierre Ragues’a, Le Mans 24 Saat Yarışı’nda 34 yaşındaki Tristan Gommendy katılacak. Üç Fransız pilot dünyanın en ünlü motor yarışına toplam 10 kez katıldılar. Diğer bir Fransız genç olan Paul-Loup Chatin otomobilin yedek sürücüsü olarak seçildi.

ÇOK OKUNANLAR