GÜNDEM › Araç Sahiplerinin Dikkatine!

Araç Sahiplerinin Dikkatine!

22 Ekim 2013 / 09:34 Kış lastiğinin ticari araçlarda zorunlu olmasının ardından, çetin kış koşullarında araçlarını kullanmak isteyen sürücüleri Ulaştırma Bakanlığı uyardı; Lastiklerinizi biran önce alın!

Araç Sahiplerinin Dikkatine!

Ulaştırma Bakanlığının geçtiğimiz yıl yayınladığı yönetmeliğe göre ticari araçların 1 Aralık - 1 Nisan aylarında kış lastiği takma zorunluluğu bulunuyor. Yük ve yolcu taşıyan ticari araç sürücülerinin mağdur olmamak için lastiklerini erkenden almaları uzmanlar tarafından öneriliyor.

Türkiye'de kış lastiği üretecek yeterli fabrika olmadığı için geçen yıl yaşanan lastik tedariği problemiyle bu senede karşılaşılabilinir. Hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğü andan itibaren kaza riskinin kış lastikleriyle yarı yarıya düşürülebileceği kış lastiğinin önemini vurguluyor.

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Sekreteri Nusret Ertürk, ticari araçlara 1 Aralık-1 Nisan tarihlerinde kış lastiği takma zorunluluğu getirilmesine ilişkin, "TOF olarak bu uygulamayı gayet olumlu buluyoruz. İklim şartlarına göre lastik kullanılması çok doğru bir karar" dedi.

Foto Galeri Tüm Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR