
Audi, A6 e-tron konseptiyle çığır açıyor
19 Nisan 2021 / 22:59 A6 e-tron, 700 km'lik menzili, şarj süresi ve benzersiz far teknolojisiyle dikkat çekiyor

Elektrikli mobiliteye doğru kararlı bir şekilde ilerleyen Audi, Şanghay Otomobil Fuarı'nda yeni elektrikli konsepti A6 e-tron'u tanıttı. 4,96 metre uzunluğunda, 1,96 metre genişliğinde ve 1,44 metre yüksekliğindeki Sportback formlu bir gövdeye sahip olan A6 e-tron konsepti 22 inçlik jantları, kısa tampon çıkıntıları, coupe tavan hattıyla sportif bir tasarım sunuyor. Otomobilin aerodinamik formu 0,22 Cd'lik bir rüzgar direncini mümkün kılıyor.
Dijital Matrix LED ve dijital OLED teknolojili farlara sahip olan A6 e-tron konsepti, aydınlatma teknolojilerinde adeta çığır açıyor. Otomobilde zemine uyarı sembolleri yansıtan yüksek çözünürlüklü küçük projektörler ve bir duvara video görüntüsü yansıtabilen Digital Matrix LED farlar bulunuyor. Arkada da diğer sürücülerle iletişim kurulmasını sağlayan üç boyutlu dijital OLED stop grubuna yer verilmiş.
A6 e-tron konseptinde "Premium Platform Electric", kısa adıyla PPE olarak adlandırılan tamamen yeni bir mimari üzerine geliştirilmiş. Markanın gelecekteki elektrikli modellerinde kullanılacak olan bu platform, zemine yakın duran sportif veya yüksek SUV tipi fark etmeksizin diğer yeni nesil elektrikli Audi modellerinde de karşımıza çıkacak.
A6 e-tron konseptinde araç zemininin büyük bir bölümünü kaplayan yaklaşık 100 kWh kapasiteli bir batarya paketi bulunuyor. İki elektrikli motoruyla toplam 350 kW güç ve 800 Nm torka sahip olan Audi A6 e-tron konseptinin seçilen sürüş sistemine ve güç çıkışına bağlı olarak 700 kilometreden fazla menzil sunabildiği açıklanıyor.
A6 e-tron konsepti, gelecekteki tüm PPE modelleri gibi 800 volt şarj teknolojisine sahip. Bu teknoloji, tıpkı Audi e-tron GT gibi A6 e-tron konseptinin de hızlı şarj istasyonlarında çok kısa sürede 270 kW'a kadar şarj edilebilmesini sağlıyor. Bu devrim niteliğindeki teknoloji, ilk kez PPE ile yüksek hacimli orta sınıf ve lüks segmentlere giriyor. 300 kilometreden fazla menzil için sadece 10 dakikalık bir şarj süresini mümkün kılan bu teknoloji sayesinde 100 kWh'lık bataryanın 25 dakikadan kısa bir sürede yüzde 5'ten yüzde 80'e şarj edilebileceği açıklanıyor.
-
Stellantis'ten yağ değişim kampanyası Stellantis Türkiye Parça ve Servisler, 5 yaş üzeri yağ değişimi kampanyalarını duyurdu
-
Bu konsept oyunlardan ilham alıyor Hyundai, yakında Türkiye’de de satışa sunacağı INSTER modelinden yarışçı bir konsept üretti
-
OMODA 9 Avrupa'da satışa sunuldu PHEV teknolojili Omoda 9, Avrupa'da Skoda Kodiaq, Toyota RAV4 ve BYD Seal U'ya rakip olacak
-
DOLPHIN'e uygun fiyatlı yeni seçenek geldi Teknik özellikleri güncellenen BYD DOLPHIN, yeni bir donanım paketine de kavuştu