KONSEPT › Audi, e-tron quattro konsepti ile geleceğin SUV’una ışık tutuyor

Audi, e-tron quattro konsepti ile geleceğin SUV’una ışık tutuyor

14 Eylül 2015 / 23:31 503 bg güç üreten elektrikli motora sahip olan konseptin üretim versiyonu 2018’de yollara düşecek

Audi, e-tron quattro konsepti ile geleceğin SUV’una ışık tutuyor

Audi, 2015 Frankfurt Otomobil Fuarı’nın Volkswagen Grubu gecesinde yeni e-tron quattro konseptini gösterdi. Audi yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Ulrich Hackenberg, “Audi 2018 yılının ilk ayları içerisinde tamamen elektrikli, lüks bir SUV tanıtacak” sözleri ile Alman üreticinin geleceğine ışık tutarken, ayrıca üretilecek olan yeni SUV’un iyi bir menzile, kendine has tasarıma ve mükemmel konfora sahip olduğunun altını çizdi.

Biri ön aksın, diğer ikisi ise arka aksın üzerine konumlandırılmış üç elektrikli motora sahip olan konsept SUV’un toplam 503 bg güç ve 800 Nm’nin üzerinde tork ürettiği açıklanırken, bu sistemin aracı 0’dan 100 km/s’ye 4.6 sn’de ulaştırdığı açıklanıyor. Elektronik olarak sınırlandırılmış 210 km/s’lik maksimum hıza sahip olan aracın ayrıca 500 km/s’den daha fazla menzile sahip olduğu bildiriliyor.

Oldukça iddialı 0.25 Cd’lik hava sürtünme katsayısı değeri ile dikkat çeken e-tron quattro konsepti ayrıca 4.880 mm’lik uzunluğa, 1.930 mm’lik genişliğe ve 1.540 mm’lik yüksekliğe sahip. İç mekanında Audi’nin henüz geliştirilen sanal kokpitine sahip olan konsept aracın 2018 yılında ortaya çıkacak seri üretim versiyonunun bir hayli ses getireceği tahmin ediliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR