MOTORSPORLARI › Audi e-tron Vision Gran Turismo piste çıkıyor

Audi e-tron Vision Gran Turismo piste çıkıyor

22 Nisan 2018 / 18:33 Audi, aslen PlayStation 4’teki sanal yarışlar için tasarlanmış olan yeni yarış otomobilini Formula E ile birlikte hayata geçiriyor

Audi e-tron Vision Gran Turismo piste çıkıyor

Audi, playstation'dan bildiğimiz “e-tron Vision Gran Turismo” konseptini gerçeğe dönüştürerek Formula E pistlerine taşıyor. Formula E’nin yarış taksisi olarak kullanılacak otomobil sadece 11 aylık kısa bir süre içerisinde, “Gran Turismo” oyununda yer alan Audi e-tron Vision Gran Turismo temel alınarak üretilmiş.

Audi tasarımcıları, bu popüler oyunun 15’inci yıldönümü vesilesiyle düzenlenen ve sayısız otomobil üreticisinin sanal yarış otomobilleri tasarladığı “Vision Gran Turismo” yarışı için “Audi e-tron Vision Gran Turismo”yu geliştirdi. Audi müşterileri ve misafirleri 14 Nisan’da Roma’da başlayacak olan Formula E’nin şehir pistlerini Audi e-tron Vision Gran Turismo’nun yolcu koltuğunda deneyimleyebilecekler.

Audi e-tron Vision Gran Turismo, değişken güç dağıtımı özelliğine sahip ve tamamen elektrikli e-tron quattro sürekli dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. Konsept otomobilin tahrik sistemini ise her biri 200 kW gücünde olan üç adet elektrik motor oluşturuyor. İlerleyen zamanlarda piyasaya çıkarılacak olan Audi e-tron’da yer alacak parçaların kullanıldığı otomobildeki iki elektrik motoru arka aksa, üçüncü motor ise ön aksa tahrik gücü sağlıyor. Bu üç elektrik motorundan oluşan sistem toplamda 815 bg güç üretiyor. Yüksüz ağırlığı 1450 kilogram olan elektrikli yarış otomobilde yüzde 50:50’lik ideal ağırlık dağılımı yakalanmış. Audi e-tron Vision Gran Turismo 0'dan 100 km/s hıza 2.5 saniyeden kısa bir sürede ulaşabiliyor.

Audi'nin yarış taksisi Avrupa’daki tüm Formula E yarışlarında ve 2018’deki daha birçok etkinlikte kullanılacak.

ÇOK OKUNANLAR