KONSEPT › Audi geleceğin eğlence sistemini tanıttı

Audi geleceğin eğlence sistemini tanıttı

09 Ocak 2019 / 00:30 Audi, CES 2019'da sanal gerçeklik teknolojisine sahip interaktif araç içi eğlence sistemini tanıttı

Audi geleceğin eğlence sistemini tanıttı

Tüketici Elektroniği Fuarı'nda Audi’nin gelecekte kullanıma sunacağı araç içi eğlence teknolojileri gün ışığına çıktı. Audi Electronics Venture GmbH ve Audi’nin ortağı olduğu start-up Holoride GmbH, otomobilin arka koltuğunda oturan yolculara VR gözlüğünden daha gerçekçi bir deneyim sunan teknolojisini CES 2019'da tanıttı.

76eb2afb1976db736f0b16cff14092a6_1.jpg

CES 2019 fuarında, Audi e-tron’un arka koltuğuna oturup, VR gözlüklerini takan yolcular, Disney Games ve Interactive Games tarafından geliştirilen “Marvel’s Avengers: Rocket’s Rescue Run” adlı dijital içerik ile bir anda uzayın derinliklerine dalıyor. Audi e-tron bu andan sonra Galaksinin Koruyucuları (Guardians of the Galaxy) karakterleri tarafından yönetilen bir uzay gemisine dönüşüyor. Yolcular gemide bu yıl içinde gösterime girecek “Avengers: Endgame” filminin karakteri olan Rocket ile uzayda göktaşı bölgesinde doğru yol alıyor. Audi e-tron’un her hareketi anlık olarak VR gözlüğüne yansıtılıyor. Örneğin, otomobil sert bir dönüş yaptığında yolcular sanal gerçeklikte karşısına çıkan bir uzay gemisini geçiyor. Otomobil hızlandığında, uzay gemisi de hızlanıyor.

76eb2afb1976db736f0b16cff14092a6_0.jpg

3 yıl içinde gerçek olacak

Holoride, yakın bir gelecekte aracın hareket verilerini, sanal gerçekliğe aktaran ve dijital içerik geliştiricilerinin otomobil içinde deneyimlenecek içerikleri yaratmasını sağlayan bir yazılım seti hazırlamayı öngörüyor. Böylece sinema filmlerinden, oyunlara, tarihi şehirlerden birçok konuda eğitim içeriklerine kadar milyonlarca içerik otomobiller içinde sanal gerçeklik ile deneyimlenebilecek. Holoride, önümüzdeki üç yıl içinde arka koltuktaki yolcular için standart VR gözlükleri kullanarak yeni araç içi eğlence sistemini piyasaya sunmayı hedefliyor.

ÇOK OKUNANLAR