GÜNDEM › Audi RS5 (makyaj)

Audi RS5 (makyaj)

18 Eylül 2011 / 17:47 Audi, A5 ve S5 modelleriyle birlikte 450 beygir gücündeki RS5 modelini de makyajladı...

Audi RS5 (makyaj)
Audi’nin en hırçın otomobillerinden RS5’in makyajlı versiyonu tanıtıldı. Makyajla birlikte farların, radyatör ızgarasının ve tamponların yenilendiği görülürken iç mekanda da yeni tasarımlı direksiyon simidi göze çarpıyor. Işık tüplü yeni gündüz farlarıyla artık daha etkileyici görünen RS5, yine makyaj öncesindeki sportif jantlarının üzerinde yol alıyor.

RS5'in performans kaynağıysa aynı. 4.2 litrelik atmosferik V8 motor 8250 d/d’de 450 beygir güç üretirken, otomobili 0'dan 100 km/s hıza 4.6 saniyede çıkarmayı başarıyor. RS5'in maksimum hızıysa elektronik olarak 280 km/s olarak sınırlandırılmış. Motora, hem performans hem de tutumluluk beklentilerine cevap vermek isteyen çift kavramalı 7-ileri S tronic şanzıman eşlik ediyor.

Tüm peformanslı Audi'ler gibi quattro dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılan RS5, özel bir diferansiyele sahip. Taç-dişli diferansiyel, tork dağıtım sistemiyle birlikte çalışarak otomobilin yere tutunma kabiliyetini üst noktalara taşıyor. Elektromekanik direksiyon sistemine sahip olan otomobilin, 20 mm alçaltılan gövdesi ve 19 inçlik (20 inç opsiyonel) jantları sayesinde yere daha sağlam bastığı ifade ediliyor. Güçlü bir fren sisteminin yanında ESP ve gelişmiş süspansiyon kontrol birimine de sahip olan sporcunun “comfort”, “auto” ve “dynamic” adında üç farklı sürüş modu bulunuyor.

Haber: Kerem TOKMAK

ÇOK OKUNANLAR