TEST MERKEZİ › Audi RS7 Sportback

Audi RS7 Sportback

16 Ocak 2013 / 18:19 560 bg gücünde 4-litrelik TFSI motora sahip ve 0'dan 100 km/s hıza 3.9 saniyede çıkıyor. Karşınızda RS7 Sportback...

Audi RS7 Sportback
Audi’nin şık tasarımlı fastback modeli A7, performanslı RS7 Sportback versiyonuna kavuştu. Direkt olarak BMW M6 Gran Coupe’yi gözüne kestiren bu otomobilin kaputunun altındaki 560 bg gücündeki motor, kısa bir süre önce yayınladığımız RS6 Avant’taki ile aynı. 8-ileri otomatik şanzımanla kombine edilen çift turbolu 4-litre V8, 700 Nm tork değeri sunuyor ve gücünü, quattro çekiş sistemiyle dört tekerleğine birden aktarıyor. Dinamik tork kontrolüne sahip quattro, viraj alma limitinde tekerleklere uygulanan fren kuvvetini minimuma indirerek ve tekerleklerin üzerindeki yükü azaltarak diferansiyelin çalışmasını destekliyor. Audi aynı zamanda arka aks için isteğe bağlı olarak bir sportif diferansiyel sunuyor.

Ortalama yakıt tüketimi 100 km’de 9.8 litre olarak açıklanan RS7 Sportback, 0’dan 100 km/s hıza sadece 3.9 saniyede ulaşıyor. Son hızı 250 km/s olarak sınırlandırılan otomobil, opsiyon listesindeki dinamik paket ile birlikte 280 km/s’ye kadar çıkabiliyor.

İsteğe bağlı olarak adaptif havalı süspansiyon sistemiyle de alınabilecek olan RS7 Sportback'de silindir kapatma (COD) sistemi de bulunuyor. Sistem düşük yük ve motor hızlarında, 2, 3, 5 ve 8 numaralı silindirlerin valflerini otomatik aktüatörler aracılığıyla kapatarak bu silindirleri devre dışı bırakıyor. Bu durumda 4.0 TFSI motor, sürücü yeniden hızlanarak gücü artırana kadar dört silindirli bir motor gibi çalışıyor. Böylece verimlilik artıyor.
 
Gövdesi, alüminyum, yüksek dayanımlı ve ultra-yüksek dayanımlı çelikten yapılmış birçok bileşen içeren Audi RS7 Sportback’in coupe tasarımına eklenen bir dizi özel tasarım detayı, ona sportif bir karakter kazandırmış. Bunlar arasında dikkat çekici tamponlar, yüksek parlaklığa sahip siyah ön ızgara ve mat alüminyum ek parçalar yer alıyor. Aracın arka kısmındaki spoyler ve iki adet büyük oval egzoz borusu çıkışı göz dolduruyor.
 
Audi RS7 Sportback’in zarif tasarımı, aracın kokpitine de yansımış. Göstergelerin yüzeyleri siyah, rakam çizgileri beyaz, kadranlar ise kırmızı renkte sunuluyor. Diğer bir özellik ise devir göstergesindeki üç boyutlu RS7 logosu. Ayrıca anahtar, orta kısmı düz üç kollu direksiyon simidi, aydınlatmalı kapı eşikleri, MMI ve sürücü bilgilendirme sistemlerinin ekranları da RS amblemini taşıyor. RS spor koltuklar belirgin destekleri, entegre koltuk başları ve RS7 logolarıyla standart olarak sunuluyor.

Haber: Kerem Tokmak

ÇOK OKUNANLAR