YENİ MODELLER › Audi, yeni Q7’nin detaylarını açıkladı

Audi, yeni Q7’nin detaylarını açıkladı

17 Aralık 2014 / 23:39 İkinci nesil Q7, yeni teknolojik donanımların yanı sıra, yeni motor seçeneklerine de sahip

Audi, yeni Q7’nin detaylarını açıkladı

Audi ikinci jenerasyon Q7’yi internet üzerinden resmen tanıttı. Segmentinin en hafif modeli olarak gösterilen araç, 3-litre TDI motor ile yalnızca 1995 kg ağırlığa sahip oluyor. Selefi ile kıyaslandığında 325 kg’ye kadar daha hafif olabilen yeni Q7, ayrıca yakıt konusunda da yüzde 26 daha verimli olması ile dikkat çekiyor. Araçta elde edilen bu büyük kilo kaybı, eski şasiye göre daha hafif olan yeni şasi, yeni daha hafif çok katmanlı gövde ve tamamen alüminyum kaput, ön çamurluklar, kapılar ve bagaj kapağı ile elde edilmiş.

Yeni Q7 müşterilerin isteğine göre xenon, LED veya matrix LED farlarla birlikte sunulacak, çift ok tasarımlı LED gündüz farları ise bütün modellerde aynı şekilde yer alacak. 0.32 Cd’lik hava sürtünme katsayısına sahip olan otomobil selefine göre 37 mm daha kısa ve 15 mm daha dar olması ile dikkat çekiyor. Aracın yüksekliğinde herhangi bir değişiklik yapılmazken, iç mekanda hacim artışı gözlemleniyor.

İç mekanda sizlere daha önce duyurduğumuz gibi üçüncü jenerasyon TT’de de gözlemleyebildiğimiz Audi sanal kokpit sistemi daha büyük bir touchpad’i bünyesinde barındıran yeni MMI infotainment sistemi ile birlikte yer alıyor. Bu yeni donanım ile birlikte kabin sadeleşirken, bütün sistemi Google Android Auto ve Apple CarPlay’i destekliyor. Markanın SUV gamının amiral gemisi Bose veya 1920 watt gücünde, 23 hoparlörlü, daha pahalı Bang & Olufsen ses sistemi ile birlikte gelirken; Nvidia Tegra 4 işlemci, full HD kamera, 32 GB yerleşik hafıza, Bluetooth, NFC ve LTE teknolojilerini bünyesinde barındıran iki 10.1-inçlik tabletten oluşan arka koltuk eğlence sistemi opsiyonel olarak sunuluyor.

Yeni Q7’nin motor seçenekleri ise aracın 0-100 km/s hızlanmasını 6.3 sn’de tamamlamasını sağlayan ve 5.7 lt/100km’lik ortalama yakıt tüketimi vaat ederken 272 bg güç ve 600 Nm tork üreten 3-litre TDI dizel ve aracı yine 100 km/s’ye 6.1 sn’de ulaştırıp, 7.7 lt/100km’lik ortalama yakıt tüketimi vaat ederken 333 bg güç ve 440 Nm tork üreten 3-litre TFSI benzinli motordan oluşacak. İlerleyen dönemlerde 252 bg güç ve 370 Nm tork üreten 2-litre TFSI motora sahip olan versiyon ise temel olarak Asya ve ABD pazarları için satışa sürülecek.

Yeni Audi Q7’nin motor gamında gözlemlenen en büyük yenilik ise kombine olarak 373 bg güç ve 700 Nm tork üreten dizel e-tron quattro plug-in hibrit versiyon olarak göze çarpıyor. 56 km’lik sadece elektrikli menzilinin yanı sıra, 1.7 lt/100km’lik ortalama yakıt tüketim değeri ile dikkat çeken bu versiyon hibrit modunda 0-100 km/s hızlanmasını 6 sn’de tamamlarken, yalnızca elektrik motoru ile aynı hıza 6.1 sn’de ulaşabiliyor. Aracın maksimum hızı ise fabrika tarafından 225 km/s olarak açıklanıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR