YENİ MODELLER › Audi'den ekstra güvenli A8: A8 Long Security

Audi'den ekstra güvenli A8: A8 Long Security

20 Ocak 2014 / 00:16 Audi, model gamının en üstünde bulunan A8 Long'u ekstra güvenlik donanımları ile birlikte sunuyor

Audi'den ekstra güvenli A8: A8 Long Security

Audi, dünyada birçok devlet başkanı, kraliyet ailesi ve üst düzey yöneticinin tercihi olan zırhlı A8 Long’u yeniledi. Standart A8 gibi sportif ve dinamik bir görünüme sahip A8 L Security, el bombasına dayanıklı zırhının yanında yolcu güvenliği için birçok donanımı birleştiriyor.

Audi’nin ultra hafiflik felsefesi ile üretilen A8 L Security, üretimin ardından 450 saatlik el işçiliği ile güvenlik ekipmanları eklenerek son hale getiriliyor. Çelik zırhı, özel alaşım alüminyum, seramik kaplamaları ve çok katlı camları ile birçok teste tabi tutulan A8 L Security, sivil zırhlı araçlar için verilen VR7 sertifikasına da sahip. Bu sertifika, zırhlı sivil araçların, NATO standartlarında birçok silaha karşı güvenlik sağlamasını gerektiriyor. Yapılan testlerde aracın el bombasına karşı da koruma sağladığı da belirlendi.

A8 L Security zengin bir donanım listesine sahip. Patlamayan lastikler, masaj yapan koltuklar ve yolcunun araç içinden dışarıya seslenmesini sağlayan hoparlör sistemi standart olarak sunulurken, acil çıkış sistemi, temiz hava sistemi ve yangın söndürme sistemi gibi sistemler opsiyonel olarak satın alınabiliyor.

Audi'nin ekstra güvenli otomobili 4.0 lt TFSI ve W12 FSI olmak üzere iki motor seçeneği ile satışa sunuluyor. 4.0 litre hacimli motor seçeneği, 435 HP güce sahip. Bu model 0'dan 100 km/s hıza 7.5 saniyede ulaşabiliyor. 500 HP gücündeki 12 silindirli W12 FSI versiyonu 0'dan 100 km/s hıza 7.1 saniyede erişebiliyor. 

ÇOK OKUNANLAR