MOTORSPORLARI › Avcı-gücenmez ikilisi Polonya'daydı...

Avcı-gücenmez ikilisi Polonya'daydı...

23 Eylül 2013 / 01:59 Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ikilisi, 13-15 Eylül tarihlerinde Polonya Rallisi’nde mücadele etti

Avcı-gücenmez ikilisi Polonya'daydı...
Halen 2013 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda şampiyona lideri olan, geçtiğimiz yılın Doğu Avrupa Ralli Şampiyonu Castrol Ford Team Türkiye  pilotları  Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez, geçtiğimiz hafta sonu Avrupa Ralli Şampiyonası’na dahil Polonya Rallisi’nde start aldı.

Kaşmir Halı desteğini alan Red Bull sporcuları Avcı-Gücenmez,  Avrupa Şampiyonası’nın en zorlu yarışlarından birisi olan Polonya Rallisi’nde PrintSport takımının teknik desteğinde Ford Fiesta S2000 ile  mücadele etti. Yoğun yağmur yağışı nedeni ile şartların oldukça zorlaştığı ve bazı etapların kısaltıldığı rallinin ilk günü Avcı-Gücenmez ekibi için şanssızdı. 3.özel etapta sol ön süspansiyon hasarı nedeni ile yarış dışı kalan ekip, ikinci güne Super Rally yaparak devam etti. Yarışın kalan bölümünde otomobil ayarları, lastik seçimi gibi birçok konuda farklı kombinasyonlar deneyen Avcı-Gücenmez etap zamanlarını da geliştirerek ilk kez yarıştıkları bu şartlarda büyük tecrübe edindi.

Yağız Avcı,  2014  Dünya Ralli Şampiyonası’na dahil edilen zorlu Polonya Rallisi’nin ardından “Sezonun ilk toprak rallisini 1 yıl aradan sonra Ford Otosan Kocaeli Rallisi ile yaptık ve bizim için yine çok iyi sonuçlandı ve 4.kez üst üste kazanmayı başardık. Pilotlarda ve takımlarda liderliklerimizi sürdürebildik. Bu ralliden hemen sonra ise son dakikada katılımımız netleşen Avrupa Ralli Şampiyonası’nın bu sezon en zorlu yarışlarından biri olan Polonya Rallisi’ne katıldık. Bu yarış, aynı zamanda Türkiye dışında bugüne kadar çıktığımız ilk toprak ralli oldu. Test imkanı bulamadan girdiğimiz bu yarışta 9 yıldır kuru olan etaplarda, ilk defa ağır yağmur yağdı ve şartlar çok zorlaştı. Pilot ve otomobil seviyesinin de çok yüksek olduğu yarışta ilk gün şanssızdık ama sonra yarışa devam ettik ve bizim için birçok şey öğrendiğimiz büyük bir tecrübe oldu. Otomobil ayarları, lastik seçimi ve yol notu konusunda sıkıntılarımız olsa da, performansımızdan memnunduk. Seyirci ilgisi inanılmazdı ve atmosfer çok etkileyiciydi. Umarım seneye tekrar ve daha fazla yarışa katılma imkanı bulabiliriz. Sponsorlarımıza ve destekleyen herkese teşekkür ederiz.” açıklamasını yaptı.

ÇOK OKUNANLAR