MOTORSPORLARI › Ayhancan, İtalya üçüncüsü...

Ayhancan, İtalya üçüncüsü...

11 Ekim 2011 / 00:02 Milli karting sporcumuz Ayhancan Güven, İtalya Karting Şampiyonası'nda Mini60 kategorisini üçüncü olarak tamamladı

Ayhancan, İtalya üçüncüsü...
2010 sezonunu Türkiye Mini kategori Şampiyonu olarak tamamlayan ve 2011 sezonunda da sadece Avrupa yarışlarından oluşan bir program takip eden Ayhancan Güven, Formula1 hedefli zorlu serüveninde İtalya’dan güzel haberlerle döndü. Comer SPA takımı adına Poliset, IQ Travel ve Mevsim Baharat desteğinde yarışan 13 yaşındaki milli karting sporcumuz, 1-2 Ekim tarihlerinde Ortona’da yer alan d’Abruzzo pistinde düzenlenen şampiyonanın final ayağında dikkat çeken bir performans sergiledi.

Sıralama için yapılan ilk eleme yarışında son virajda rakibi ile temasa yaşayınca iki pilot yarışı son sırada bitirdi. Ayhancan, en son sırada başladığı ikinci eleme yarışını 13. sırada tamamlayarak yarı final yarışına 20. sıradan başladı ve 16. sırada tamamladı. Final yarışında inanılmaz bir performans sergileyen milli sporcumuz, 16. sırada başladığı yarışta 1:11.507 ile günün en hızlı tur zamanına imza atarak damalı bayrağın altından 5. sırada geçti.  

Dünya’da karting sporunun merkezi olarak görülen İtalya’nın ulusal şampiyonası’na dahil 6 yarışta mücadele eden ve iki yarışta da ikinci olarak podyuma çıkma başarısı gösteren Ayhancan Güven, sezonu İtalya Karting Şampiyonası Mini60 Kategori üçüncüsü olarak tamamladı. Avrupa ülkelerinde ulusal şampiyonluk kazanan birçok pilotun uluslararası pist tecrübesi kazanmak için tercih ettiği İtalya Karting Şampiyonası’nın Mini60 kategorisinde bu sezon 18 ülkeden 74 pilot mücadele etti.

2004 yılında henüz 6 yaşındayken özel izinle ilk resmi karting yarışına katılan Ayhancan Güven, 8 senedir aralıksız olarak yarışmaya devam ediyor. Bugüne kadar ulusal ve uluslararası 100'ün üzerinde yarışa katılan 13 yaşındaki genç sporcu, Formula 1 hedefli bir kariyerin ilk adımlarını atmak için bu sezon Avrupa’daki karting şampiyonalarında kısıtlı imkanlarla ülkemizi temsil ediyor.

ÇOK OKUNANLAR