KONSEPT › Bilim-kurgu filminden fırlamış gibi

Bilim-kurgu filminden fırlamış gibi

15 Mart 2017 / 09:42 Peugeot, yine yapacağını yaptı ve sıra dışı bir konsept ile geleneklerini bozmadı

Bilim-kurgu filminden fırlamış gibi

Hemen her Avrupa fuarında bakışları üzerine çekecek bir konsepte imza atan Peugeot, bu yıl Cenevre'de Instinct konseptini bizlerle buluşturdu. Çok geniş çamurlukları, keskin yüz hatları ve kaslı görünüme büyük katkı sağlayan tamponlarıyla dikkat çeken konsept, gelecekte yollarda görebileceğimiz bir Shooting Brake'in ön gösterimi niteliği taşıyor. Ters yönde açılan arka kapısıyla iniş-binişleri kolaylaştıran konseptte B sütunu da kullanılmamış. İç mekanda geleneksel herhangi bir kumandaya yer verilmemiş ve her şey kokpitteki ekranlar vasıtasıyla kumanda edilebiliyor.

4f94f16ca4c5b1ba8727c8f2474066e1_0.jpg

Otomobilin en önemli yanıysa, tamamen otonom bir sürüşe sahip olması; Autonomous Sharp ve Autonomous Soft adlı iki farklı otonom sürüş modu olan konseptin Drive Boost ve Drive Relax adında da sürücülü iki farklı sürüş modu bulunuyor. i-Cockpit'in en gelişmiş halinin vücut bulduğu konseptte, SAMSUNG ARTIKTM adlı gelişmiş bir multi medya sistemi bulunuyor. İnternet bağlantısıyla bir bulut teknolojisi sunan sisteme, akıllı saatler, telefonlar ve bilgisayarlar da uzaktan bağlanabiliyor. Samsung'un bu sistemi, sürücünün hayatını planlama görevini de ele alabilen çok gelişmiş bir düzene sahip.

i-Device adı verilen komuta sistemiyse otonom sürüş modundan sürücü sürüş moduna geçtiğinde ortaya çıkıyor. Pedallar tabandan, direksiyon simidiyse 9,7 inçlik ekran arkasından çıkıyor ve konsept, konvensiyonel bir otomobile dönüşüyor.

ÇOK OKUNANLAR