KONSEPT › Biyonik konsept; Mercedes-Benz Vision AVTR

Biyonik konsept; Mercedes-Benz Vision AVTR

08 Ocak 2020 / 13:28 Mercedes-Benz, Avatar filminden ilham alarak tasarladığı konseptini CES 2020^de tanıttı

Biyonik konsept; Mercedes-Benz Vision AVTR

Mercedes-Benz, Las Vegas'ta düzenlenen CES 2020 fuarında sıra dışı bir konsept otomobil tanıttı. Gişe rekorları kıran Avatar filminden ilham alınarak tasarlandığı açıklanan VISION AVTR'de filmin yapımcısı James Cameron'ın da desteği bulunuyor. Her yönüyle gelecek vurgusu yapan konsept, doğadan ilham alan biyonik bir tasarım formuna sahip. Kesintisiz bir tasarım çizgisi ve heykelsi bir form sunan AVTR konseptinin bir böcek kanadı gibi açılan şefaf kapı kabukları da biyonik tasarım formuna ve aracın hafiflik izlenimine uyumlu bir görünüm ortaya çıkarıyor. 

1d1ca0fc7c75f6bacfae49e27effe522_0.jpg

VISION AVTR konseptinin kabini de son derece fütüristik. Ön konsolu tamamen bir ekran olarak tasarlanan otomobilin ayrıca ön camı da aynı görevi görüyor. Konseptin adeta bir canlı gibi görünen kabininde herhangi bir butona ve direksiyona da yer verilmemiş. Bu da geleceğin mobilitesinin nasıl olacağı ile ilgili bazı fikirler veriyor. Tabii bahsettiğimiz bu geleceğin pek de yakın olmadığı bir gerçek.

1d1ca0fc7c75f6bacfae49e27effe522_1.jpg

VISION AVTR tahmin edeceğiniz gibi elektrikli bi konsept. Birer balona benzeyen tekerleklerine entegre edilmiş dört adet elektrikli motora sahip olan aracın 350 kw'dan fazla güce sahip olduğu, bunun da EQ modelleri arasında yepyeni bir seviye olduğu açıklanıyor. Her bir tekerleğin gücünün ayrı ayrı kontrol edilebildiği konsept, torque vectoring özelliğine de sahip. Bir sürüngen biri görünen konsept ayrıca ön ve arka tekerleklerini 30 dereceye kadar aynı veya zıt yönde göndürebiliyor ki, bu da araca yengeç yürüyüşüne benzer bir hareket kabiliyeti kazandırıyor. 

VISION AVTR'nin 700 km'lik menzil sunan 110 kWh kapasiteli batarya teknolojisinin yapısı da dünyada bir ilki temsil ediyor. Konseptteki yüksek voltajlı güçlü bataryalar, grafen bazlı organik hücre kimyasına dayanıyor ve bu da elektromobiliteyi fosil kaynaklardan bağımsız hale getiriyor. Bu yeni teknolojinin aynı zamanda yüzde 100 geri dönüştürülebilir olduğu açıklanmakta. 

ÇOK OKUNANLAR