SEKTÖREL › BMW i3 bu yılın sonunda yola çıkıyor

BMW i3 bu yılın sonunda yola çıkıyor

04 Mayıs 2013 / 15:05 Seri üretim öncesi ilk BMW i3'ün geçtiğimiz günlerde Lepzig'deki üretim hattından indirildiği açıklandı

BMW i3 bu yılın sonunda yola çıkıyor
BMW AG Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Norbert Reithofer, 2013 yılında “yeni premium” anlayışı ve “sürdürebilirlik” ilkesini yansıtan özellikleriyle dikkat çeken BMW i markası altında elektrikli otomobilleri seri üretime alarak yeni bir çığır açacaklarını dile getirdi. Seri üretim öncesi ilk BMW i3’ün geçtiğimiz günlerde Lepzig'deki üretim hattından indirildiğini açıklayan Dr. Norbert Reithofer, “BMW i3 kesinlikle pazara girmektedir. 2013 yılı sonlarında bu durum gerçeğe dönüşecektir. Gelecek, vizyonlarını gerçeğe dönüştürme cesaretine sahip olanların elindedir. Biz sürdürülebilir mobiliteye inanıyoruz. Birçok müşterimiz şimdiden, alışkın olmadıkları bir teknolojiye sahip, tanımadıkları bir otomobil olan BMW i3'ü satın almaya olan ilgilerini açıkça ifade ediyor” açıklamasını yaptı.

Son olarak Cenevre Otomobil Fuarı’nda da tanıtılan BMW i3 konsepti, dört koltuğu, geniş açılan kapıları, yaklaşık 200 litrelik bagajı ve 170 bg güç üreten elektrik ünitesiyle sıfır emisyonlu mobilite sağlayan kullanışlı ve akıllı bir şehir otomobili olarak ön plana çıkıyor. İç mekanında deri, ahşap ve pamuk gibi malzemelerin kullanıldığı BMW i3 konseptinin gösterge panelinde okaliptüs ağacı, deri döşemelerinde ise kullanım ömrünü uzatan tabaklanmış zeytin yaprağı kullanımı gibi unsurlar dikkat çekiyor.

Elektrikli BMW i3 konsepti, 0'dan 60 km/s hıza 4 saniyenin altında bir sürede ulaşırken, 0'dan 100 km/s hıza 8 saniyeden kısa bir sürede çıkabiliyor. Yüksek tork seviyesininse geniş bir motor devir aralığında kullanılarak homojen bir güç dağıtımı sağladığı açıklanıyor. Sürekli değişken vites oranları ise gücü arka tekerleklere aktararak BMW i3 konsepti tork kesintisi olmadan 150 km/s hıza çıkarabiliyor.

ÇOK OKUNANLAR