SEKTÖREL › BMW iX'in Türkiye fiyatı belli oldu

BMW iX'in Türkiye fiyatı belli oldu

14 Ekim 2021 / 16:18 BMW'nin tamamen elektrikli model gamının amiral gemisi olan iX ön siparişe açıldı

BMW iX'in Türkiye fiyatı belli oldu

BMW'nin tamamen elektrikli model ailesinin amiral gemisi olarak gösterilen iX, xDrive40 versiyonuyla Türkiye pazarına giriyor. Kasım ayından itibaren yollarla buluşmaya hazırlanan BMW iX xDrive40 için ön siparişler alınmaya başlandı. Markanın internet sitesinde yer alan (bmw.com.tr) bir konfigüratör üzerinden müşterilerin kendi zevk ve tercihlerine göre kişiselleştirebildikleri BMW iX 1.632.300 TL’den başlayan (Ekim 2021) liste fiyatıyla online olarak rezerve edilebiliyor.

1cb19c8fbb6c98fb60c6ce7ef21abfdc_0.jpg

BMW iX xDrive40’ın ön ve arka akslarında yer alan elektrik motorları 326 beygir güç ve 630 Nm tork üretirken, otomobili 0’dan 100 km/s hıza sadece 6,1 saniyede ulaştırıyor. WLTP normlarına göre tam şarj ile yaklaşık 425 km menzil sunan BMW iX xDrive40'ın bataryaları DC hızlı şarj istasyonlarında 40 dakika gibi kısa bir sürede şarj edilebilirken, 100 km'lik menzil için de 10 dakikalık bir şarj süresinin yeterli olacağı açıklanıyor. BMW iX'in bataryaları pratik BMW Wallbox kullanıldığında ise tam doluluğa 8 saatten kısa bir sürede ulaşıyor.

BMW iX, inovatif çizgileriyle SAV segmentine yeni bir yorum getiriyor. Geniş böbreklerin sembolize ettiği yeni BMW tasarımı, iX’te inovatif bir detayı daha kullanıcısına sunuyor. Tüm elektronik sürüş sistemlerini bir arada toplayan geniş böbrekler, 24 saat içerisinde ve oda sıcaklığında kendi kendini iyileştirebilen teknolojisiyle fark yaratıyor.

1cb19c8fbb6c98fb60c6ce7ef21abfdc_1.jpg

Yeni BMW iX’in kabin tasarımı ise sadece kullanıldığı zaman işlevlerini ortaya çıkaran “Shy Tech” yaklaşımını yansıtıyor. Kabin içinde ayrıca BMW’nin ilk defa kullandığı, koltuk yapısına entegre edilen hoparlör seçeneği de sunuluyor. BMW iX donanım yönünden de çok iddialı. Standart olarak sunulan BMW Live Cockpit Professional, Akıllı Telefon Arayüzü, Sky Lounge Panorama Cam Tavan, BMW Laserlight, Kablosuz Şarj, Konfor Erişim Sistemi, 4-Bölgeli Otomatik Klima, Sürüş Asistanı Professional ve Park Asistanı Plus otomobildeki dikkat çekici özellikler arasında bulunuyor. BMW iX'te yeni nesil BMW İşletim Sisteminin bir parçasını oluşturan ve seri üretim araçlarda ilk kez sunulan 12.3 ve 14.9 inçlik kombine BMW Kavisli Ekran da yer alıyor.

ÇOK OKUNANLAR