YENİ MODELLER › BMW, yeni M modellerini açığa çıkardı

BMW, yeni M modellerini açığa çıkardı

11 Aralık 2013 / 14:16 BMW'nin merakla beklenen yeni M otomobilleri M3 ve M4'ün ilk fotoğrafları ve detayları yayınlandı...

BMW, yeni M modellerini açığa çıkardı

BMW, bir süre önce konsept olarak tanıttığı M4 Coupe'nin üretim versiyonunu yeni M3 ile birlikte gün ışığına çıkardı. Resmi fotoğraflarıyla birlikte, bazı önemli teknik detayları da yayınlanan yeni M’lerde artık atmosferik V8 yerine, daha güçlü 6-silindirli bir çift turbolu motor görev yapıyor.

Yeni M3 ve M4, karbon tavan, iki çift egzoz çıkışı ve motor kaputundaki ‘power dome’ ile önceki modelin bazı önemli detaylarını korumaya devam ediyor. Ancak bu sefer ‘power dome’un altında 431 bg güç ve 550 Nm tork verileri sunan 6-silindirlik çift turbolu bir motor görev yapıyor. Yerini aldığı motordan daha ekonomik olan bu ünite, 6-ileri manuel ve 7-ileri M-DCT şanzımanla birlikte çalışıyor.

E92 M3'ten daha hafif olduğu açıklanan yeni M'lerde, motor kaputu, tavan ve şaft karbonfiberden imal edilirken, ayrıca M4'ün bagaj kapağı da bu hafif materyalden üretilmiş. Ağırlığı 1.5 tonun altında olan M'lerin 4.1 sn olarak verilen 0-100 km/s verisinde, güçlü motor kadar bu hafifletme çalışmalarının da büyük bir payı var bulunuyor.

ÇOK OKUNANLAR