MOTORSPORLARI › BOM liderliğini sürdürüyor!

BOM liderliğini sürdürüyor!

04 Eylül 2013 / 18:32 Borusan Otomotiv Motorsport Türkiye Pist Şampyonası'nda liderliğini sürdürüyor

BOM liderliğini sürdürüyor!
Türkiye Pist Şampiyonası’nın 4. ayak yarışları 31 Ağustos-01 Eylül tarihlerinde Intercity İstanbul Park pistinde koşuldu. Borusan Otomotiv Motorsport’un Maxi ve Süper Grup’ta üç aracıyla katıldığı mücadelede, Takımlar Şampiyonası’nda liderliğini devam ettiren takım, Kaan Gürgenç ile Süper Grup’ta farklı 1’inciliğini koruyor.

Borusan Otomotiv Motorsport, Türkiye Pist Şampiyonası 4’üncü ayak yarışlarında Super Grup’ta şampiyonluğun en büyük adayı son 2 yılın Türkiye Pist Süper Grup şampiyonu Kaan Gürgenç ve Levent Kocabıyık, Maxi Grup’ta ise İzmir ve İzmit Pistlerinde BMW M3 ile pist rekorlarını kıran Can Artam ile direksiyona geçti.

Intercity İstanbul Park Pisti’nde 31 Ağustos – 01 Eylül tarihlerinde gerçekleşen yarışta Maxi Grup’ta 9, Super Grup’ta 10, dizel grupta ise 6 olmak üzere toplam 25 araçla gerçekleşen şampiyonada, cumartesi günü Süper ve Maxi Grup’un ilk yarışları, pazar günü ise Süper ve Maxi Grup’un ikinci ile dizel grup yarışları koşuldu.

Yarışın ilk günündeki sıralama turlarına göre Süper Grup’ta ilk iki sırayı paylaşan Kaan Gürgenç ve Levent Kocabıyık, 1’inci yarışta da bu sırayı bozmayarak podyumun ilk 2 basamağında yer aldı. Pazar günü gerçekleşen 2’inci yarışta ise kural gereği ilk yarış sonucunun tersine sıralanan araçların mücadelesi seyir keyfi yüksek bir yarışa sahne oldu. Kaan Gürgenç,  6’ıncı sıradan başladığı yarışta, iyi start alarak ilk sıraya yükseldi ve en yakın rakibinin 12 saniye önünde damalı bayrağı gören ilk araç oldu. Tecrübeli pilot Kaan Gürgenç’in TPŞ 4’üncü ayakta kazandığı bu 2 birincilik, onu, şampiyonanın tamamlanmasına 2 yarış kala Süper Grup genel sıralamasında açık ara liderliğini korumasını sağladı.

Maxi Grup’ta ise Can Artam, yarışın ilk günündeki sıralamalarda yaşadığı başa baş mücadeleyi 2 yarışta da sürdürdü. Yarışın ikinci gününde Can Artam, 2’inci yarışı 3’üncülük ile tamamlayarak takımına kazandırdığı değerli puanlarla  TPŞ’nın Takımlar Şampiyonası’nda liderliğini devam ettirdi.

ÇOK OKUNANLAR