MOTORSPORLARI › Borusan Otomotiv Motorsport sezonun 7. kupasını kaldırdı!

Borusan Otomotiv Motorsport sezonun 7. kupasını kaldırdı!

30 Haziran 2015 / 23:30 Borusan Otomotiv Motorsport ETCC'nin Fransa’da düzenlenen üçüncü ayağından iki kupayla döndü

Borusan Otomotiv Motorsport sezonun 7. kupasını kaldırdı!

Kurulduğu 2008 yılından bugüne kadar, uluslararası yarış programını aralıksız bir şekilde takip eden Borusan Otomotiv Motorsport, Avrupa Binek Otomobiller Şampiyonası’nın (ETCC) 27-28 Haziran tarihlerinde Fransa’nın Paul Ricard Pisti’nde düzenlenen üçüncü ayak yarışında sezonun dokuzuncu Avrupa yarışını tamamladı. İbrahim Okyay pilotajında BMW 320si ve Aytaç Biter pilotajında BMW 320TC ile iki farklı grupta start alan takım, cumartesi günü gerçekleşen sıralama turlarının ardından pazar günü 3,8 km’lik pistte gerçekleşen 14 turluk iki yarışta start aldılar.

Tüm hafta sonu hem rakipleriyle hem de 30 dereceye yaklaşan hava sıcaklığıyla mücadele eden İbrahim Okyay ve Aytaç Biter, sıralama turlarındaki iyi performanslarıyla Pazar günkü yarışa gruplarında ikinci sırada başlama hakkını elde etti. Pazar sabah gerçekleşen ilk yarışta, Aytaç Biter, grubundaki yerini kaybetmedi ve hatasız bir yarış çıkararak ilk yarışı ikinci sırada tamamladı. İbrahim Okyay ise ilk yarışta bir sıra gerileyerek yarışı üçüncü sırada bitirdi. Okyay ikinci yarışta da podyumun üçüncü basamağında yer aldı. Aytaç Biter ise, sıralama ve ilk yarıştan kazandığı puanlarla podyumun ikinci basamağında kupa kaldırmayı başardı.

Borusan Otomotiv Motorsport böylece, bu sezon Avrupa’daki dokuzuncu randevusunu toplam yedi kupa ile tamamlamış oldu. Takımın bundan sonraki ilk yarışı ETCC’nin dördüncü ayağı olan Çek Cumhuriyeti’nin Brno Pisti’nde gerçekleşecek.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR