MOTORSPORLARI › Brezilya'daki ilk antremanlarda Nico Rosberg ilk sırayı elde etti!

Brezilya'daki ilk antremanlarda Nico Rosberg ilk sırayı elde etti!

22 Kasım 2013 / 14:58 Yağmurun etkili olduğu Brezilya GP ilk antrenmanlarında Nico Rosberg ilk sırayı elde etti.

Brezilya'daki ilk antremanlarda Nico Rosberg ilk sırayı elde etti!

Son anlarda kaydettiği tur zamanı Sebastian Vettel'i 3. sıraya taşırken, McLaren'den Jenson Button, Ferrari'den Fernando Alonso ve Red Bull'dan takım arkadaşı Mark Webber Alman pilotu takip ettiler. 

Red Bull ikilisi seansın büyük çoğunluğunu garajda ya da tek turluk veri toplama amaçlı pist ziyaretleriyle geçirirken, en iyi tur zamanlarını son 20 dakikada elde ettiler. Yağmur seansın gidişatını büyük ölçüde etkilerken pek çok pilot en iyi tur zamanlarını yağmurun şiddetini arttırdığı son bir saat öncesinde ilk yarım saatlik bölümde kaydettiler. 

Bu bölümde 1:24.781sn elde Nico Rosberg'in tur zamanı 90 dakikanın sonunda geçilemezken,kısa süre sonra ikinci sıraya yükselen Hamilton, takım arkadaşının 0.4sn kadar gerisinde kaldı. İki pilot da diğer pek çok pilot gibi kaygan zeminden ötürü bazı sorunlar yaşarlarken, Rosberg en iyi tur zamanını elde ettiği turun hemen sonrasında Senna S virajı girişinde kaçış alanını ziyaret etti. Hamilton ise Senna S'nin hemen sonrasında 3. virajda kayarak yraım spin attı ancak iki pilot da yollarına devam edebildiler. Button da Mercedes pilotları gibi ilk bölümde en iyi tur zamanını elde ederken, Alonso yağmurun şiddetini arttırmasından kısa süre önce elde ettiği tur zamanıyla 5. sırada yer aldı. Mark Webber 6. sırada yer alırken, Perez 7., Toro Rosso ile bir Cuma antrenmanında da göz dolduran Daniil Kvyat 8., Heikki Kovalainen 8., Nico Hulkenberg ise 10. sırada yer aldılar. 
(kaynak : turkiyef1.com)

Foto Galeri Tüm Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR