
Brisa, çalışanlarını geleceğe hazırlıyor
19 Mayıs 2021 / 15:58 “İşin Geleceği Senin İçin” diyen Brisa, çalışanları için “İşin Geleceğine Uyum” planını hayata geçirdi

Brisa, çalışma hayatındaki değişimde öncü olmak ve çalışanlarını geleceğe hazırlamak için Boston Consulting Group (BCG) Türkiye iş birliğiyle hazırlanan “İşin Geleceğine Uyum” planını hayata geçirdi. Plan Akıllı&Uzaktan Çalışma, Fiziksel ve Zihinsel Sağlık, Esnek İş Gücü ve Yüksek Performans, Yetenek ve Beceri yönetimi, Geleceğin Liderliği, Amaç Odaklı Organizasyon ve Kültür, Dijital, Veri odaklı ve Çevik Organizasyon olmak üzere 7 ana boyut altında uygulanacak. Her boyut Brisa liderleri tarafından sahiplenilerek proje takımları oluşturuldu.
Mevcut durumun anlaşılması için iyi uygulama araştırmaları ve değerlendirme araçları kullanıldı. şirketin tüm fonksiyonlarını temsilen 38 bölüm katılımı ile akıllı ve uzaktan çalışma & esnek işgücü anketleri yapıldı. Çevik çalışmaya uygun 75 kişilik odak grubuna çevik organizasyon anketi uygulandı. Bu anketler ile elde edilen içgörülerle de Brisa’da "İşin Geleceği"ne yönelik 7 boyut ve bunlara ilişkin hedefler belirlendi.

Plan dahilinde geçmişte olduğu gibi gelecekte de insan odaklılık ön planda tutuldu; bu çerçevede çalışan bağlılığının artırılması ve daha rahat bir çalışma ortamı sağlanması için pandemi sürecinde ülkemizde ve tüm dünyada yaygınlaşan uzaktan ve hibrit çalışma modelleri kalıcı hale getirilecek. Beyaz yakalı çalışanların büyük bölümü bu kapsamda olacak. Brisa, akıllı teknolojilerin etkin bir biçimde kullanıldığı dijital ortak çalışma merkezine dönüştürülecek. Tüm çalışanları kapsayan çalışan destek programları, bedensel, ruhsal, zihinsel ilave sağlık destek paketleri ile zenginleştirilmiş programlar oluşturulacak. Esnek istihdam ve çalışma modelleri farklı alternatiflerle çalışanların tamamına sunulacak. Büyük bir çalışan grubunun farklı projelerde çalışabileceği ve proje tamamlama sürelerini kısaltacak çevik yöntemler kullanıma alınacak.
Şirketlerin yeni normale uyum sağlaması için “İşin Geleceği” dönüşümünün bir zorunluluk olduğunu ifade eden Brisa CEO’su Haluk Kürkçü; “Brisa olarak Boston Consulting Group ile birlikte büyük bir adım attık ve İşin Geleceği planı kapsamında vizyonumuzu ve 2023 hedeflerimizi belirleyerek dönüşüm için yol haritamızı detaylandırdık. En büyük amacımız iş yapış biçimlerimizin, çalışma ortamlarımızın ve iş gücümüzün geleceğini bütüncül ve insana odaklı bir bakış açısıyla ele alarak tasarlamak. Bu, Brisa’nın hem kendi sektöründe hem de yakın sektörlerde ulusal ve uluslararası alanda en iyi örneklerden biri olmasını daha güçlendirecek kapsamlı, çok boyutlu ve heyecanlı bir dönüşüm yolculuğu olacak. Çalışanlarımız ve tüm paydaşlarımızla birlikte çıktığımız bu yolculuğun bir parçası olmaktan büyük heyecan ve gurur duyuyorum” dedi.
Brisa İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Nilgün Özkan ise; “İşin Geleceği kurumsal bir dönüşüm ve bu yüzden tüm çalışanlarımız ve yöneticilerimiz dahil olmak üzere herkesin bağlılığını ve çabasını gerektirecek. Plan kapsamında belirlediğimiz 7 boyutun her birini farklı fonksiyonlardan liderlerimizin sahipliği ile ele alıyoruz. “İşin Geleceği Senin İçin” diyerek çalışanlarımızı da sürece dahil ediyoruz. Bu kapsamda, 90’a yakın Brisalı’dan oluşan proje takımlarımızla başlayan çalışma, herkesin desteği ve çevik çalışma yöntemleriyle ilerleyecek. Şirketimizdeki güçlü liderlik kapasitesi ve çalışanlarımızın katılımını göz önünde bulundurduğumuzda dönüşümü gerçekleştirmek için tüm gerekliliklere sahip olduğumuza inanıyorum. Bu yolculuk bizler için olduğu kadar gelecek nesiller için de büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu
-
Volvo EX30, Good Design Award 2025 ödülünü kazandı
EX30, tasarım ve sürdürülebilirlik kriterleriyle "Good Design Award 2025"te Ulaşım kategorisinde ödüle layık görüldü
-
Bursalı Dacia Striker gün ışığına çıktı
Dacia'nın ülkemizde üreteceği yepyeni modeli Striker çok yönlü bir crossover olarak yollara çıkacak
-
Yeni AMG GT 4 Kapı Coupé’nin kabini tanıtıldı
Mercedes‑AMG, yeni GT 4 Kapı Coupé'nin sürücü odaklı dijital kokpit tasarımını paylaştı
-
T10X için yeni yazılım güncellemesi
Togg, T10X modeli için geliştirilen yeni TruOS güncellemesini uzaktan erişimle sunmaya hazırlanıyor
-
BYD’den çığır açan FLASH şarj teknolojisi
BYD, elektrikli araçlarda şarj süresini önemli ölçüde kısaltan yeni teknolojilerini tanıttı
-
X-Trail 25 yılda 8 milyondan fazla sattı
Nissan X-Trail, 25 yıllık model tarihinde dünya genelinde 8 milyondan fazla satışa ulaştı
-
Yeni Dacia modelinin ismi açıklandı
Dacia, kuralları yeniden yazmaya hazırlandığı söylenen yeni crossover modelinin adını STRIKER olarak açıkladı
-
Superb Sportline MHEV Türkiye’de...
1.5 litrelik hafif hibrit motora sahip Škoda Superb Sportline'ın fiyatı 3.682.500 TL’den başlıyor
-
Omoda'lar Mart ayında satışa çıkıyor
OMODA ve JAECOO, yeni SUV modelleri Omoda 5 ve Omoda 7’yi mart ayında satışa sunacak
-
Stellantis 2025’i 153,5 milyar euro gelirle tamamladı
Dev şirket 2026’da operasyonel verimlilik ve kârlı büyümeye odaklanacağını açıkladı.























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS