MOTORSPORLARI › Burcu ve Çiçek Dubai'de fırtına gibi esti...

Burcu ve Çiçek Dubai'de fırtına gibi esti...

05 Aralık 2011 / 21:50 Burcu Çetinkaya-Çiçek Güney ikilisi, Dubai Rallisi'nde başarılı sonuçlara imza attı

Burcu ve Çiçek Dubai'de fırtına gibi esti...
Orta Doğu Ralli Sampiyonası'nın son ayağı olan Dubai Rallisi önceki gün sonuçlandı. 275 kilometresi özel etap olmak üzere toplamda 752 km'den oluşan yarışta iki günde, çölde altı farklı etap koşuldu.

Dubai Mall'un önünden verilen start ile yarışa 10 kapı numarasıyla başlayan Burcu Çetinkaya ve Çicek Güney ikilisine, startı Dubai'nin tanınmış isimlerinden, 14 kez Orta Doğu Ralli Şampiyonu olan Mohammed Ben Sulayem verdi.

Türkiye Tanıtım Fonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto Teşkilatı, Ansell, Red Bull, Auto Mika, Sonax, Asus, Mars Athletic Club, Puma, Golden Bay Tour, Autobahn Productions, Parkur Racing, Reklamon, Dexter, Bee Danışmanlık ve Teknotel sponsorluğunda yarışan ikili, Tok Sport tarafından hazırlanan Mitsubishi Evo X ile ilk kez katıldıkları çöl yarışını Genel Klasman 5'incisi, Grup N:2, Bayanlar 1'incisi olarak tamamladılar.

Ekibin pilotu Burcu Çetinkaya duygularını şu sözlerle dile getirdi: "Eski Orta Doğu Ralli Şampiyonu Michel Saleh de dahil olmak üzere, birçok ekibi geride   bıraktık. İlk Orta Doğu yarışımızda aldığımız sonuç için ve Türk Bayrağımızı podyumda dalgalandırdığımız için çok mutluyuz."

Ekibin co-plotu Çiçek Güney ise: "Çölde iz olmayan yollarda yarışmak çok farklı bir tecrübeydi. Herkesin bizi baştan kaybolursunuz diye uyardığı ve hatta korkuttuğu bu yarışı, genel klasman 5'incisi, Grup N: 2, Bayanlar 1'incisi olarak bitirip önümüzdeki sezon için umut verdiğimiz için çok mutluyum" dedi.

Burcu Çetinkaya-Çiçek Güney ikilisi, ülkemizi bu sezonun son yarışı olarak Aralık ortasındaki Pakistan Rallisi'nde temsil edecek. 

ÇOK OKUNANLAR