YENİ MODELLER › C5 CrossTourer all-road station’lara katılıyor

C5 CrossTourer all-road station’lara katılıyor

19 Şubat 2014 / 20:24 Citroen, C5 CrossTourer ile yavaş yavaş büyüyen all-road station pazarına giriş yapacak

C5 CrossTourer all-road station’lara katılıyor

Önümüzdeki ay başında başlayacan Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olan Citroen C5 CrossTourer, detayları geçtiğimiz hafta ortaya çıkan Skoda Octavia Scout ve birkaç ay önce tanıtılan Opel Insignia Country Tourer’ın rakibi olacak.

Fransız üretici C5’in yeni versiyonunun özel olarak tasarlanmış çamurluk uzantıları, mat gri tavan barları, özel 18 inçlik elmas efekti jantları, krom ayna kapakları ve fırçalanmış alüminyum ön tampon koruyucusu ile “all-road tasarımı”na sahip olduğunu söylüyor.

Standart C5 ile kıyaslandığında, CrossTourer Hydractive III+ süspansiyona sahip versiyonunda 70 km/s hıza kadar yerden 15 mm daha yüksek gövdesi ile dikkat çekiyor. Bu süspansiyon ile birlikte otomobil 10 km/s hıza kadar 6 cm’lik gövde yüksekliğine sahip olurken, 40 km/s’ye kadar bu yüksekliğinin üçte ikisini koruyarak 4 cm’lik yüksekliğe sahip olabiliyor. CrossTourer’a bu özellikleri sağlayan Hydractive III+ süspansiyona, e-HDi 115 bg manuel ve e-HDi bg Airdream 115 bg EGS6 motor seçeneklerinin dışında, standart C5’te sunulan bütün motor seçenekleri ile birlikte sahip olunabiliyor.

Millenium ve Exclusive donanım seviyelerine sahip olacak olan yeni otomobilin iç mekanı standart olarak tamamen deri iç kaplamalı iç mekan, masaj özelliğine sahip elektrikli sürücü koltuğu ile birlikte sunulacak. C5 CrossTourer ayrıca karlı ve çamurlu zeminlerde daha çok tutunma sağlayan Akıllı Çekiş Kontrol Sistemi’ne de sahip olacak.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR