MOTORSPORLARI › Çin GP'sinde yumuşak ve orta sert lastikler!

Çin GP'sinde yumuşak ve orta sert lastikler!

11 Nisan 2013 / 10:19 14 Nisan günü koşulacak olan Çin GP’sinde PZero Yellow (Yumuşak) ve PZero White (Orta) lastikleri kullanılacak

Çin GP'sinde yumuşak ve orta sert lastikler!
İzmit’teki “Şampiyonların Fabrikası”nda ürettiği F1 PZero ve Cinturato lastikleriyle Formula 1’in tek resmi lastik tedarikçisi olan Pirelli, 2013 sezonunun üçüncü yarışı olan Çin Grand Prix’si hazırlıklarını tamamladı. Pirelli, takımların kullanımına PZero Yellow (Yumuşak) ve PZero White (Orta) olmak üzere iki tip PZero sunacak.

Şangay pistinde 14 Nisan 2013 Pazar günü koşulacak olan Çin GP’sinde Pirelli, PZero Yellow (Yumuşak) ve PZero White (Orta) lastikleri bir araya getirirken, bu kombinasyon bu yıl ilk kez görülecek. Bu orta ve yumuşak lastiklerin kombinasyonu, takımların farklı stratejiler ve taktikler kullanabileceği anlamına da geliyor. Pist hızlı düzlükleri ve zorlu virajları ile pilotlar için ciddi bir sınav oluştururken, pistin bu yapısı geçişe de olanak sağlıyor ve seyir zevki yüksek yarışlara sahne oluyor. Bu yıl şiddetli yağmurların görüldüğü Çin’de, Cinturato Green ve Cinturato Blue (Tam Islak) lastikler bir kez daha görülebilir.

ÇOK OKUNANLAR