YENİ MODELLER › Citroen C5 Aircross'a hibrit versiyon

Citroen C5 Aircross'a hibrit versiyon

09 Kasım 2019 / 00:14 Citroen C5 Aircross'un ortalama tüketimi 1.7 lt/100 km olarak açıklanan hibrit versiyonu tanıtıldı

Citroen C5 Aircross'a hibrit versiyon

Citroën, 2023 yılına kadar ürün gamının yüzde 80’inin ve 2025 yılına kadar ise ürün gamının tamamının elektrik destekli olmasını hedefliyor. Yeni C5 Aircross SUV Hybrid ise markanın yeni ürün stratejisinin ilk şarj edilebilir hibrit modeli olarak öne çıkıyor. C5 Aircross SUV ile başlamak üzere bundan sonra satışa sunulan her yeni Citroën modelinin bir elektrik destekli versiyonu olacak. Böylece Citroën, kullanıcılarına şehir içinde elektrikli veya uzun yolculuklarda içten yanmalı olmak üzere zengin bir güç ve aktarma organı çeşitliliği sunuyor olacak. 

44dbfea31ffd2fa3d476bef79a648d1a_1.jpg

Tıpkı içten yanmalı motora sahip versiyonlar gibi Yeni C5 Aircross SUV Hybrid de özgün ve karakteristik bir tasarıma sahip. Buna karşılık hibrit teknolojili C5 Aircross hibrit sürüş moduna özgü detaylar sunuyor. Diğer versiyonlarda kapıların alt bölgesindeki Airbump'ı ve ön tamponun alt bölgesindeki detayları vurgulayan gümüş, beyaz veya kırmızı gibi renk paketlerine ek olarak hibrit modelde Anodised Blue adı verilen yeni bir renk paketi daha sunuluyor. Bunun dışında hibrit versiyonu vurgulamak için bagaj kapağında “ḧybrid” ve ön çamurluklarda ise “ḧ” logoları devreye giriyor. Ayrıca sağ taraftaki yakıt deposu kapağının bir benzeri de sol tarafta bulunuyor. Söz konusu şarj soketi kapağı hibrit versiyonu içten yanmalı motora sahip versiyonlardan ayırıyor. 

44dbfea31ffd2fa3d476bef79a648d1a_0.jpg

Dış tasarım gibi iç mekân tasarımında da Yeni C5 Aircross SUV Hybrid’e özgü bazı detaylar bulunuyor. Otomatik kararan iç dikiz aynası bunlardan biri. Çerçevesiz bu aynanın alt kenarı tamamen elektrikli sürüş modunda dışarıdan da fark edilebilen mavi bir ışık yayıyor. Böylece araç dışından da otomobilin o anda tamamen elektrikli sürüş modunda ilerlediği görülebiliyor. Vites kumandasının sağında bulunan sürüş modu seçim düğmesi, sürücüye içten yanmalı motor ile elektromotorları yönetme imkânı sunuyor. Diğer çoğu özellik gibi konsol tasarımı da içten yanmalı motorlara sahip versiyonlar ile ortaklık gösteriyor. 12,3 inç TFT ekran ve 8 inç yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekrana ev sahipliği yapan konsol modern bir görünüm sergilerken, aynı zamanda kabin içi ergonomiyi destekliyor. Genel tasarım aynı olsa da menüye eklenen bir dizi grafik ve şema, otomobilin şarj edilebilir bir hibrit olduğunun altını çiziyor. 

Yeni C5 Aircross SUV Hybrid, benzinli motor ile elektromotoru bir arada kullanıyor. Groupe PSA’nın başarısını kanıtlamış PureTech benzinli motor 180 bg güç üretiyor ve Euro 6 emisyon normunu karşılıyor. Motor ile şanzımanın arasına entegre edilen elektromotor ise 80 kW güç üretiyor. İlk hareket anından itibaren 320 Nm torku kullanıma sunan sistem toplamda 225 bg güç üretiyor. Güç hibrit sistem için optimize edilen ë-EAT8 otomatik şanzıman tarafından tekerleklere aktarılıyor. 

44dbfea31ffd2fa3d476bef79a648d1a_2.jpg

ë-EAT8 elektrikli otomatik şanzıman grubun başarısını kanıtlamış EAT8 otomatik şanzımanın daha da geliştirilmiş bir versiyonu. Çok plakalı ıslak kavramasıyla hızlı ve yumuşak vites geçişleri sunan şanzımanın Brake özelliği sürücünün ayağını gazdan çekmesiyle araca fren yaptırıyor. Sistem aynı zamanda fren anında oluşan kinetik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürerek bataryayı şarj ediyor. Alt devirlerden itibaren kullanıma sunulan yüksek tork değeri sayesinde son derece atak ve canlı bir sürüş gerçekleştirilebiliyor. İçten yanmalı motorun salt elektrikli sürüşün sona ermesiyle sessiz ve sarsıntısız bir şekilde devreye girmesi için gelişmiş bir marş-jeneratörü devreye giriyor. 

Elektromotoru 13,2 kWh kapasiteli yüksek voltajlı 200 V lityum-iyon batarya besliyor. 135 km/s hıza kadar çalışan sistem 50 km’ye kadar tamamen elektrikli bir sürüş sunuyor. Dolayısıyla sürücü ev ve iş yerinde gerekli şarj imkânlarının da olması halinde hafta boyunca benzinli motoru hiç kullanmadan ev-iş-ev arasındaki yolculuklarını gerçekleştirebiliyor. 32 A Wall Box ve opsiyon olarak sunulan 7,4 kW şarj ile 2 saatten kısa bir sürede tamamlanabilen şarj süresi, Green’up™ Legrand 14 A soket ve 3,7 kW şarj ile 4 saat, standart 8 A yerel priz ve 3,7 kW şarj ile ise 7 saat oluyor. Sistem bataryaları şarj kapasitesinin yüzde 70’i için 160.000 km’ye kadar veya 8 yıl garanti ile sunuluyor. 

Büyük oranda içten yanmalı motora sahip versiyonla aynı konfor özelliklerine sahip olan Yeni C5 Aircross SUV Hybrid’de buna ilave olarak ë-Comfort özellikleri devreye giriyor. Özellikle sıfır emisyonlu tamamen elektrikli sürüş modunda gürültü ve titreşim seviyesini azaltarak daha konforlu bir sürüş sunulduğu iddia ediliyor. Yeni C5 Aircross SUV Hybrid’de standart olarak sunulan akustik ön cam önemli bir sorumluluk üstleniyor. Böylece kabin içinde bir koza etkisi yaratılabiliyor. 

ÇOK OKUNANLAR