MOTORSPORLARI › Citroen Loeb ile WTCC'ye giriyor

Citroen Loeb ile WTCC'ye giriyor

01 Temmuz 2013 / 00:21 Citroën önümüzdeki yıl FIA World Touring Car Championship'e Sebastien Loeb ile katılıyor

Citroen Loeb ile WTCC'ye giriyor
Dünya Ralli Şampiyonası’nda kazandığı başarılar ile markalar klasmanında 8 kez üst üste şampiyonluğunu ilan eden Citroën; önümüzdeki yıl WTCC’de de mücadele edecek. Citroën ,WRC'de en çok yarış kazanmış pilot ünvanına sahip Sebastian Loeb ile yeni başarılara imza atmayı hedefliyor.

Citroën CEO'su Frederic Banzet;  ‘Citroën olarak WTCC’ye  katılımımız, Creative Technologie imzamızı vurgulamakla kalmayacak aynı zamanda markamızın Çin, Rusya, Güney Amerika gibi oldukça önemli pazarlara da açılmasına yardımcı olacak’ şeklinde konuştu.

Bu kategoride ilk kez yer almanın ve sıfırdan başlıyor olmanın marka için büyük bir heyecan duygusu uyandırdığını vurgulayan Citroën Racing Takımı Direktörü Yves Matton ise; ‘Sahip olduğumuz ve uzmanlık alanımızda yer alan DS3 WRC’nin 1.6 litrelik turbo motorunu kullanabileceğiz. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor, önümüzdeki haftalarda ilk test sürüşüne başlayarak,  geliştirme programımızı hayata geçireceğiz. En iyi sonucu almak için organize bir şekilde çalışmaktayız’ dedi.

Citroën Xsara, Citroën C4 ve Citroën DS3 WRC ile 9 kez WRC şampiyonluğu kazanan efsane pilot Sebastien Loeb ise Citroen Racing takımıylae bu heyecanı yaşayacak olmaktan çok mutlu olduğunu vurgulayarak;  "Tarihimizde yeni bir sayfa açıyor olmak benim için bir rüyanın gerçek olması anlamına geliyor. Bu geçiş döneminde yeni tecrübeler kazandım ve yarış pistindeki becerilerimi geliştirme fırsatı yakaladım. Otomobili test etmek için sabırsızlanıyorum." dedi

ÇOK OKUNANLAR