YENİ MODELLER › Citroen’den Çin’e özel bir model daha: DS6 WR

Citroen’den Çin’e özel bir model daha: DS6 WR

20 Nisan 2014 / 22:11 Otomobil Fransız üreticinin DS armasına sahip ilk crossover’ı olmasıyla dikkat çekiyor

Citroen’den Çin’e özel bir model daha: DS6 WR

Pekin Otomobil Fuarı’nda tanıtılan otomobiller arasında Citroen’in geçtiğimiz yıl Wild Rubis konsepti ile ilk defa gösterdiği DS6 WR modeli de bulunuyor. Fransız üreticinin DS armasına sahip ilk crossover’ı olmasıyla dikkat çeken otomobil Çin pazarına özel olarak Çin’de üretilecek ve bu yılın sonlarına doğru satılmaya başlanacak.

Pazarda bulunan diğer crossover otomobillerin tasarımlarını göz önünde bulundurursak DS6 WR oldukça şık bir tasarıma sahip. 4.55 metrelik uzunluğu, 1.86 metrelik genişliği ve 1.61 metrelik yüksekliğiyle dikkat çeken otomobilin 19 inçlik ön ve arka jantları arasında 2.73 metre bulunuyor. 160 bg’lik e-THP veya 200 bg’lik THP motorlar ise 6-ileri otomatik şanzımanla eşlenerek satın alınabiliyor.

Otomobilin ön tasarımı geçtiğimiz haftalarda sizlere gösterdiğimiz ve yine Çin pazarı için özel olarak üretilen DS5 LS modelini oldukça andırırken, plastik kaplamalar DS6 WR’nin daha outdoor bir görünüme sahip olmasını sağlamış. Xenon farlar ile krom detaylar ise otomobilin daha lüks bir görünüme sahip olmasına yardımcı olmuş.

Şimdilik sadece Çin için üretilecek olan bu modelin diğer pazarlarda satılıp satılmayacağına Citroen yöneticileri karar verecek. Ancak tıpkı DS5 LS için söylediğimiz gibi, bu otomobil de Türkiye’de rahatlıkla başarı sağlayabilir gibi görünüyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR