KONSEPT › Citroen’den ezber bozan bir konsept daha...

Citroen’den ezber bozan bir konsept daha...

08 Nisan 2015 / 21:49 Fransız üreticinin yeni Aircross konsepti Şangay Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak

Citroen’den ezber bozan bir konsept daha...

Citroen farklı tasarımıyla dikkat çeken C4 Cactus modelinin ağabeyi için hazırlıklara başlamış gibi görünüyor. 2015 Şangay Otomobil Fuarı’nda tanıtılması planlanan Aircross konsepti 4580 mm uzunluğu, 2100 mm genişliği ve 1800 mm yüksekliğiyle Land Rover Discovery Sport veya Hyundai Santa Fe ile benzer büyüklükte. Bu boyutlarıyla üretildiği takdirde Fransız üreticinin model hiyerarşisinde Cactus’ün üzerine konumlandırılacak olan model, küçük kardeşinin plastik gövde hava yastıklarının aksine sert kauçuk çerçeve ile çevrelenmiş kovan şeklinde alüminyum ızgaralara sahip. Bu ızgaraların seri üretim modelinde uygulanma ihtimali çok yüksek olmasa bile, Citroen seri üretilecek olan otomobilde konseptin “hava simgelerine” (krom arka cam çerçeveleri) ve “hava perdelerine” (ön hava girişleri) yer verebilir.

Kırmızı turuncu renge sahip olan Aircross konsepti ön aksın üzerine yerleştirilmiş 218 bg’lik 1.6-litre benzinli motor ve arka aksın üzerine yerleştirilmiş 95 bg’lik elektrik motorundan oluşan bir hibrit sisteme sahip. Standart bir prizden üç buçuk saatte şarj olan lityum-iyon pil grubunu da bünyesinde barındıran otomobil 50 km’lik yalnızca elektrikli menzile de sahip. 313 bg toplam güce sahip olan konsept otomobil 0-100 km/s sprintini 4.5 sn’de tamamlarken, aynı zamanda 1.7 lt/100km’lik ortalama yakıt tüketim değeri ile de dikkat çekiyor.

Citroen “markanın uluslararası tutkusunu ortaya koymak” amacıyla geliştirdiği konsept otomobilinin iç mekanında ise biri yerinden çıkarılabilen iki adet 12 inçlik HD ekrana yer vermiş. Koltuklarda yer alan mikrofon ve hoparlörler ise “yolcular arasında iletişimi iyileştirmek amacıyla” oldukları yerlere yerleştirilmiş. Fransız üretici farklı konsept otomobilleri üretime geçirme konusunda iyi bir geçmişe sahip olmasına karşın, Aircross konseptinin üretilip üretilmeyeceği konusunda henüz kesin bir bilgi bulunmuyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR