SEKTÖREL › Continental’e üç inovasyon ödülü

Continental’e üç inovasyon ödülü

02 Şubat 2021 / 15:15 Continental'in geliştirdiği üç yüksek teknoloji çözümü CES 2021'de inovasyon ödülüne layık görüldü

Continental’e üç inovasyon ödülü

Dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından CES'in jürisi, Continental'in üç farklı teknolojisini ödüllendirdi. Bu yıl dijital ortama taşınan fuarda, Continental’in  Şeffaf Treyler Teknolojisi,  Gelişmiş Radar Sensörü (ARS) 540 ve Sennheiser işbirliği ile geliştirdiği Ac2ated Sound hoparlörsüz ses sistemi ödüle layık görüldü.

1800db174503d9ca3f2a78e19a2e61d8_0.jpg

Teknoloji şirketi ve premium lastik üreticisi Continental bugüne dek toplamda sekiz kez CES İnovasyon Ödülü’ne layık görüldü. Bu yıl, Continental’in ödül alan inovasyonlarından şeffaf treyler fonksiyonu;  sürücülerin seyir halindeyken iki kamera ve bir kontrol ünitesi ile panoramik bir görünüm sağlayarak, yolu ve römorkun arkasındaki veya yanındaki engelleri görebilmesine olanak tanıyor. Bu özellik manevra sırasında güvenliği artırıyor. Continental’in ödül alan bir diğer inovasyonu ise otomatik sürüşün ön koşulu olan, 300 metreye kadar nesne algılamada daha fazla hassasiyet sunan ilk 4D görüntülü uzun menzilli radar sensörü ARS 540 oldu. Radar sensörünün yükseklik ölçme özelliği, küçük nesnelerin daha doğru algılanmasını sağlıyor.

1800db174503d9ca3f2a78e19a2e61d8_1.jpg

Son olarak, Sennheiser işbirliği ile geliştirilen, geleneksel hoparlörlerin yerine araç içerisinde yüzeylerin titreşmesine neden olan aktüatörlerin geldiği Ac2ated ses sistemi de CES İnovasyon Ödülü’ne layık görüldü. Bu ödüllü sistem, montaj alanı ve ağırlık tasarrufunun yanında, sıra dışı bir ses kalitesi sunuyor ve gerçeğe çok benzer, sürükleyici bir 3D ses deneyimi ile araç içi ses teknolojisinde devrim yaratıyor.

ÇOK OKUNANLAR