SEKTÖREL › Dacia gamının yeni ticari oyuncuları!

Dacia gamının yeni ticari oyuncuları!

17 Temmuz 2012 / 01:20 Dacia Dokker, iki farklı versiyonuyla 2013 yılının ilk çeyreğinde Türkiye'de olacak

Dacia gamının yeni ticari oyuncuları!
Bu yılın başında Lodgy modelini lanse eden Dacia, ürün gamını yepyeni iki ticari araçla genişletiyor. Dokker ve Dokker Van adındaki bu iki yeni ticarinin hem esnafların hem de ticaretle uğraşanların gözdesi haline geleceği söyleniyor.

Dacia Dokker, hem özel hem de profesyonel kullanıma yönelik beş kişilik bir  Van olarak tanımlanıyor. Dokker, 800 litrelik kapasitesi ve 1.16 metrelik yük uzunluğuyla kendi sınıfının en büyük bagaj hacmini sunarken, Dokker Van ise 750 kg ile kendi segmentinde en büyük taşıma kapasitelerinden birine sahip.

Dacia'nın yeni ticarisi donanım özellikleriyle de dikkat çekiyor. Navigasyon ve radyo işlevlerini içeren Media Nav multimedya sistemi ile birlikte yedi inçlik (18 cm) bir dokunmatik ekranın ve Bluetooth bağlantısının sunulduğu araçta, hız sınırlayıcı ve arka park sensörleri de opsiyon olarak sunulacak. Dacia Dokker ve Dokker Van, üç farklı motor seçeneğine sahip. Bunlar, 85 bg gücündeki mevcut 1.6 MPI benzinli, Dokker Van'da sunulan 75 bg gücünde 1.5 dCi ve Dokker'daki 90 bg gücünde 1.5 dCi dizel ünitelerden oluşuyor.
 
Lodgy gibi bu iki model de markanın Fas’taki yepyeni fabrikasında üretiliyor. Tesisin yıllık üretim kapasitesinin şu anda 170 bin olduğu, kapasitenin yakında yılda 400 bin araca çıkacağı açıklanıyor. Dacia Dokker ve Dokker Van'ın Türkiye’ye geliş tarihiyse 2013 yılının ilk çeyreği olarak veriliyor.
 

ÇOK OKUNANLAR