YENİ MODELLER › Daha teknolojik, daha geniş ve daha güvenli

Daha teknolojik, daha geniş ve daha güvenli

19 Ocak 2023 / 23:35 Hyundai, yılın ilk yarısında piyasaya sunacağı yeni KONA modelinden yeni detaylar paylaştı

Daha teknolojik, daha geniş ve daha güvenli

Hyundai Motor Company, kısa süre önce duyurduğu yeni KONA'nın teknik özelliklerini ve önemli detaylarını paylaştı. Tamamen elektrikli, hibrit ve içten yanmalı benzinli olmak üzere birden fazla motor alternatifi bulunan otomobil, önümüzdeki aylarda Avrupa prömiyeriyle sahneye çıkacak.

4d7d04a3b3749ccc5c266e1f4354b816_0.jpg

Yeni KONA selefinden daha fütüristik bir tasarıma sahip. Şerit şeklindeki ön ve arka aydınlatma sistemi ve köpekbalığı burnunu anımsatan keskin ve yumuşak çizgileriyle fütüristik bir tasarım sunan yeni KONA'nın elektrikli versiyonu da “Pixelated Seamless Horizon” farlarıyla farklılaşıyor. KONA’nın sportif SUV karakteri ise entegre ön ve arka lambalara sahip çamurluk dodikleri, dinamik oranlara sahip yan paneller ve A sütunundan başlayarak arka spoylere kadar uzanan karakteristik krom çıta ile vücut buluyor. Özel olarak tasarlanmış çok kollu 19 inçlik jant tasarımı da KONA modeli için bir ilk sayılıyor.

4d7d04a3b3749ccc5c266e1f4354b816_1.jpg

KONA Hybrid, üst ve alt aktif hava kanatçıklarıyla (AAF) donatılmış. Bu özellik benzinli versiyona göre daha iyi bir sürtünme katsayısı sağlıyor. Dış aktif hava kanadının da her iki motor seçeneğinin aerodinamik performansını geliştirdiği açıklanıyor.

KONA'nın performanstan ilham alan N Line donanım seçeneği ise sportif görüntüsünü vurgulamak için kanat şeklindeki tampon, çift susturucu ve gümüş renkli marşpiyellerle daha agresif bir duruş sergiliyor. Bu donanımdaki ek seçenekler arasında siyah tavan ve 19 inçlik N Line özel alaşım jant tasarımı yer alıyor. İçerideyse N Line için özel olarak sunulan metal pedallar ve N logolu vites kolu bulunuyor.

4d7d04a3b3749ccc5c266e1f4354b816_4.jpg

Yeni KONA, selefinden daha geniş bir iç mekan sunuyor. Önceki nesline göre 60 mm daha uzun dingil mesafesi, 77 mm daha fazla diz mesafesi ve ikinci sıradaki koltuklarda 11 mm daha fazla baş mesafesi ile kabin hacmi iyileştirilen otomobilin ikinci sıradaki omuz mesafesinin ise sınıfının en iyisi olduğu açıklanıyor. KONA'nın sadece 85 mm kalınlığındaki ince koltukları da, ikinci sıradaki yolcular için daha fazla yaşam alanı sağlıyor.

Tüm bu yeniliklere ek olarak, direksiyon simidinin arkasına yerleştirilmiş sütun tipi elektrikli vites kolu, bardak tutucular ve büyük çantalar için sunulan saklama alanları, sade bir konsol yapısı için daha fazla alan sağlamış. Ön konsolda 12,3 inçlik entegre çift ekran bulunuyor. Otomobilin bagaj hacmi de arka koltuklar katlandığında 723 litreye kadar çıkıyor. 

4d7d04a3b3749ccc5c266e1f4354b816_3.jpg

Yeni nesil KONA'nın bakım ve sistem güncellemeleri, Over-the-Air (OTA) yazılım teknolojisi sayesinde uzaktan gerçekleştiriliyor. Ortam ışığı, periyodik bakım ve yeni özellikler, OTA güncellemeleri tarafından da destekleniyor. Özelleştirilebilir akıllı elektrikli bagaj kapağı, müşteriler için ek bir kolaylık sunuyor. Sürücüler bagaj kapağının açılma yüksekliğini ve hızını bilgi-eğlence sistemi ekranından yapabiliyor. Ayrıca kullanıcılar, bagaj kapağının tercih edilen yüksekliğini, kapatma düğmesine üç saniye boyunca basarak ayarlayabiliyor. KONA'nın koltuk konumu ayarları için de entegre bellek sistemi kullanılıyor. Kablosuz şarj sistemi de sunan KONA'nın elektronik kontrol teknolojisinin bir parçası olarak, akıllı telefonlarda veya akıllı saatlerde yakın alan iletişimi (NFC) kullanılıyor. Böylece yüksek düzeyde güvenlik sağlayan Digital Key 2 Touch aracılığıyla yeni KONA bir telefon sayesinde uzaktan kilitlenebiliyor, kilidi açılabiliyor veya çalıştırılabiliyor.

4d7d04a3b3749ccc5c266e1f4354b816_2.jpg

Yeni KONA selefinden daha güvenli bir otomobil. Ön Çarpışma Engelleme Asistanı (FCA), Şeritte Kalma Asistanı (LKA), Kör Nokta Çarpışma Önleme Asistanı (BCA), Araçtan Güvenli Çıkış Uyarısı (SEW) gibi çeşitli gelişmiş sürücü destek sistemleriyle (ADAS) donatılan otomobildeki gelişmiş güvenlik teknolojileri arasonda; Akıllı Hız Sınırı Yardımı (ISLA), Sürücü Dikkat Uyarısı (DAW) ve Kör Nokta Görüş Monitörü (BVM) ve Uzun Far Yardımı (HBA) gibi özellikler bulunuyor. Ayrıca, Akıllı Hız Sabitleyici (SCC), Navigasyon tabanlı Akıllı Hız Sabitleyici (NSCC), Şerit Takip Asistanı (LFA) ve Otoyol Sürüş Asistanı (HDA) gibi çeşitli sürüş kolaylığı işlevleriyle güvenlik en üst seviyelere taşınıyor. Güvenli park manevrası için Çevre Görüş Monitörü (SVM), Arka Çapraz Trafik Çarpışma Önleme Yardımı (RCCA) ve İleri/Yan/Geri Park Mesafe Uyarısı (PDW) gibi çeşitli gelişmiş teknolojiler sunan otomobilde; ayrıca Park Çarpışma Önleme Yardımı (PCA) ve Uzaktan Akıllı Park Yardımı (RSPA) gibi teknolojiler de bulunuyor. 

Hyundai, Avrupa pazarında 1.6T-GDi motor seçeneğiyle öne çıkacak. Henüz net olarak açıklanmasa da 1.6T-GDi turbo benzinli motorun 198 beygir ve 265 Nm'ye kadar tork üretmesi bekleniyor. KONA Hybrid ise 141 beygirlik 1.6 GDi motorla gelecek ve 265 Nm'ye kadar da tork değeri sunacak.Hyundai, KONA’nın tüm teknik özelliklerini Mart ayında açıklayacak. 

ÇOK OKUNANLAR