LANSMAN › En gelişmiş Golf Türkiye yollarında...

En gelişmiş Golf Türkiye yollarında...

18 Kasım 2012 / 23:29 İlk kez İstanbul Autoshow 2012’de tanıtılan yeni Golf, fuarın bitimiyle birlikte satışa sunuldu

En gelişmiş Golf Türkiye yollarında...
Yepyeni Golf bayilerde. Volkswagen Binek Araç, İstanbul Autoshow 2012’nin en fazla ilgi çeken otomobillerinden biri olan yedinci nesil Golf’ü 42.900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sundu. Basın lansmanı Antalya’da gerçekleştirilen yeni nesil Golf, biri dizel olmak üzere dört farklı motor seçeneğine sahip. Bugüne kadar üretilmiş en gelişmiş Golf olarak tanımlanan otomobil, yeni platformu, multimedya sistemleri, standart olarak sunulan gelişmiş sürüş destek sistemleri ve daha sportif tasarımıyla öne çıkıyor.

Nesilden nesile evrim geçirse de artık klasik haline gelen siluetini korumaya devam eden yeni Golf, selefinden 56 mm daha uzun ve 28 mm daha alçak bir gövdeye sahip. Otomobilin dingil mesafesindeyse 59 mm’lik bir artış bulunuyor. Dingil mesafesindeki bu fazlalıkla birlikte arka koltuktaki diz mesafesi artırılan Golf, artık daha rahat bir kabin sunuyor. Boyutlardaki değişim Golf’ün selefinden daha sportif görünmesini de sağlıyor. Kabinde, genişliğin yanısıra göze çarpan bir diğer gelişmeyse kalite hissindeki artış oluyor. Yedinci nesil Golf, malzeme, işçilik kalitesi, konfor ve teknolojisiyle adeta sınıfının üzerinde konumlanıyor ve premiuma yaklaşıyor.

Yeni Golf’de yer alan yeniliklerin en önemlilerinden biri de aynı zamanda diğer pekçok gelişimin de temelini oluşturan MQB platformu. Segmentler arası da kullanılabilen bu platform, üst sınıflarda yer alan teknolojilerin Golf VII’de de bulunabilmesine olanak sağlıyor. MQB platformu ayrıca, aracın ağırlık merkezini daha ortaya taşıyarak dengeyi de olumlu etkiliyor.

SÜRÜŞ DESTEK SİSTEMLERİYLE DAHA GÜVENLİ
Volkswagen’in sunduğu tüm yeni sürüş destek sistemlerinin; ESP,  XDS (elektronik, dinamik diferansiyel kilidi), DSR (Dinamik Direksiyon önerisi), İkincil Çarpışma  freni ve yorgunluk tespit sisteminin standart olarak sunulduğu yeni Golf’te MQB’nin kazandırdığı üst sınıf pasif güvenlik önlemleri arasında yer alan çarpışma hazırlığı (PreCrash), adaptif hız sabitleyici (ACC), Front Assist, şehir içi acil durum fren sistemi (City Emergency Brake), şerit takip asistanı (Lane Assist) gibi gelişmiş sürüş destek sistemleri de opsiyonel olarak alınabiliyor.

BLUEMOTION TECHNOLOGY
BlueMotion Technology özelliği sayesinde ‘Start/Stop’ ve ‘Fren Enerjisi Geri Kazanımı’ gibi teknolojilerin sağladığı düşük yakıt tüketimi ve karbon salınımı ile çevre dostu bir karakter sergileyen yeni nesil Golf, dört farklı motor seçeneğine sahip. Yeni Golf ailesinin benzinli versiyonları 105 bg gücünde 1.2 TSI, 122 bg'lik 1.4 TSI ve 140 bg gücünde 1.4 TSI motorlarla sunuluyor. Ancak ACT adı verilen aktif silindir yönetimi sistemiyle donatılan 140 bg gücündeki 1.4 TSI versiyon Ocak ayında bayilerde olacak. ACT teknolojili motorun, 100 km’de sağladığı 4.8 litrelik yakıt tüketimi değeriyle, bir önceki nesilden yüzde 16 oranında daha tasarruflu olduğu açıklanıyor. Yeni Golf’ün BlueMotion Technology ile donatılan dizel versiyonu ise 1.6 litrelik TDI motora sahip ve 105 bg güç üretiyor.

Bir önceki Golf'de sadece DSG şanzımanlı modellerde standart olarak sunulan ESP’nin yanısıra, elektromekanik park freni ve AutoHold, yorgunluk tespit sistemi (Fatique Detection), ikincil çarpışma freni (Multi Collusion Brake), elektronik dinamik diferansiyel kilidi XDS ve dinamik direksiyon önerisi (DSR) gibi özellikler de standart olarak sunuluyor.

ÜÇ FARKLI DONANIM SEVİYESİ
Midline Plus, Comfortline ve Highline olmak üzere üç farklı donanım seviyesiyle satın alınabilecek olan yeni Golf, daha güvenli, daha konforlu ve boyutları itibariyle bir önceki nesile göre daha geniş olmasına karşın, 100 kg’ye kadar daha hafif.  Bir önceki versiyona göre  13 mm daha geniş olan Golf VII’nin bagaj hacmi de önceki nesile oranla 30 litre artırılmış.

Yeni Golf tüm bu özellikleriyle adeta sınıfını aşmak istiyor. Yani o artık, Renault Megane ve Ford Focus müşterilerinden daha farklı bir kitleye ulaşmak niyetinde.

Bahadır Bektaş / Antalya

ÇOK OKUNANLAR