KONSEPT › En hızlı Honda Civic neredeyse hazır!

En hızlı Honda Civic neredeyse hazır!

03 Ekim 2016 / 05:02 Japon üretici Civic Type R Concept’i Paris Otomobil Fuarı’nda gösterdi

En hızlı Honda Civic neredeyse hazır!

Honda, yeni Civic Hatchback modelinin en güçlü versiyonu olacak olan Civic Type R’ın hazırlıklarını tamamlamak üzere. Paris Otomobil Fuarı’nda otomobilin üretime neredeyse hazır bir konseptini otomotiv dünyasının beğenisine sunan Japon üretici, yeni jenerasyon Civic Type R’ın 2017’de ortaya çıkacağını da duyuruyor. Yeni hatchback gövdeli Civic baz alınarak geliştirilen prototip otomobil, standart otomobile kıyasla daha kaslı gövdesi ve daha agresif çizgileri ile dikkat çekiyor. Otomobilin ön kısmında yer alan agresif tampon, karbon fiber ön splitter ile birlikte çok daha sportif görünürken, ekstra hava girişleri soğutma ve aerodinamik performansı pozitif yönde etkiliyor. Bir hava girişini bünyesinde barındıran yeni bir kaputa ve karartılmış LED farlara sahip olan otomobil, kırmızı Honda logosu ile birlikte bir Type R olduğunu net bir şekilde dışa vuruyor.

Profilden bakıldığında karbon fiber kapı eşikleri ve 245’lik lastiklerle çevrelenmiş 20 inçlik parlak siyah alaşım jantları ile dikkat çeken prototipin çamurluklarının da yeni daha geniş tekerlekler için genişletildiği açıklanıyor.

Honda Civic Type R prototipinin arka kısmında yer alan karbon fiber difüzör, otomobilin gövdesinin alt kısmını çevreleyen karbon fiber bileşenleri tamamlıyor. Arka kısmın ortasında yer alan üç egzoz çıkışı ise adeta ezber bozuyor.

Honda yeni otomobilinin Britanya’da yer alan Swindon fabrikasında üretileceğini açıklıyor. Yeni Civic Type R’ın 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda gösterileceği tahmin edilirken, yeni Civic Type R’ı almak isteyen otomobil tutkunlarının 2017’nin ikinci yarısını beklemesi gerekiyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR