
En hızlı Honda Civic neredeyse hazır!
03 Ekim 2016 / 05:02 Japon üretici Civic Type R Concept’i Paris Otomobil Fuarı’nda gösterdi

Honda, yeni Civic Hatchback modelinin en güçlü versiyonu olacak olan Civic Type R’ın hazırlıklarını tamamlamak üzere. Paris Otomobil Fuarı’nda otomobilin üretime neredeyse hazır bir konseptini otomotiv dünyasının beğenisine sunan Japon üretici, yeni jenerasyon Civic Type R’ın 2017’de ortaya çıkacağını da duyuruyor. Yeni hatchback gövdeli Civic baz alınarak geliştirilen prototip otomobil, standart otomobile kıyasla daha kaslı gövdesi ve daha agresif çizgileri ile dikkat çekiyor. Otomobilin ön kısmında yer alan agresif tampon, karbon fiber ön splitter ile birlikte çok daha sportif görünürken, ekstra hava girişleri soğutma ve aerodinamik performansı pozitif yönde etkiliyor. Bir hava girişini bünyesinde barındıran yeni bir kaputa ve karartılmış LED farlara sahip olan otomobil, kırmızı Honda logosu ile birlikte bir Type R olduğunu net bir şekilde dışa vuruyor.
Profilden bakıldığında karbon fiber kapı eşikleri ve 245’lik lastiklerle çevrelenmiş 20 inçlik parlak siyah alaşım jantları ile dikkat çeken prototipin çamurluklarının da yeni daha geniş tekerlekler için genişletildiği açıklanıyor.
Honda Civic Type R prototipinin arka kısmında yer alan karbon fiber difüzör, otomobilin gövdesinin alt kısmını çevreleyen karbon fiber bileşenleri tamamlıyor. Arka kısmın ortasında yer alan üç egzoz çıkışı ise adeta ezber bozuyor.
Honda yeni otomobilinin Britanya’da yer alan Swindon fabrikasında üretileceğini açıklıyor. Yeni Civic Type R’ın 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda gösterileceği tahmin edilirken, yeni Civic Type R’ı almak isteyen otomobil tutkunlarının 2017’nin ikinci yarısını beklemesi gerekiyor.
Haber: Ege Geçyatan
-
Fiat Egea'ya Bursa'da Veda
11 yıllık üretim serüvenini tamamlayan Fiat Egea, 1,4 milyon adedi aşan üretimle bantlara veda etti
-
Volkswagen ID.Cross sahneye çıktı
Volkswagen’in yeni elektriklisi ID.Cross, 427 kilometre menzil ve gelişmiş teknolojilerle tanıtıldı
-
Borusan Next'ten sigorta desteği
Borusan Next İhale, satın alınan araçlara 60 günlük zorunlu trafik sigortasını ücretsiz sunuyor.
-
Google Gemini Renault'larda Türkçe!
Google'ın yapay zeka asistanı Gemini, openR link sistemli Renault modellerinde Türkçe desteğiyle sunulmaya başladı
-
İlk premium şarj istasyonu açıldı
Mercedes-Benz ve En Yakıt, ilk premium hızlı şarj istasyonlarını Edirne Otoyolu'nda hizmete açtı
-
Audi Goodwood sahnesine çıktı
Audi, Goodwood Festival of Speed'de Nuvolari, RS 5 ve tarihi yarış otomobillerini sergiledi
-
Elektrikli CLA 45'te içten yanmalı çığlıkları!
Mercedes-AMG, 680 HP'lik CLA 45 4MATIC+ modelini sedan ve Shooting Brake gövdelerle tanıttı
-
Honda CR-V ve ZR-V modellerini güncelledi
Makyajlanan Honda CR-V ve ZR-V, güvenlik ve donanım yenilikleriyle yaz aylarında satışa sunulacak
-
Citroen Ami Rip Curl Türkiye'de
Citroën, Ami'nin Rip Curl özel serisini iki farklı versiyon ve 630 bin TL fiyatla satışa sundu
-
Hyundai'den denizler için yeni projeler
Hyundai ve Healthy Seas, Türkiye'deki ortak projeleriyle denizlerin korunmasına yönelik çalışmalarını genişletti























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS