MOTORSPORLARI › Fatih Kara Eskişehir'de lider!

Fatih Kara Eskişehir'de lider!

07 Mayıs 2013 / 01:16 Eskişehir Battalgazi Rallisi, Fatih Kara-Güray Karacar ekibinin liderliğiyle sonuçlandı

Fatih Kara Eskişehir'de lider!
2013 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ikinci ayağı olan, Eskişehir Battalgazi Rallisi, Pegasus Racing'den Fatih Kara/Güray Karacar ekibinin liderliği ile sonuçlandı. Fiat Punto S2000 ile yarışan Kara'nın 12,9 saniye gerisinde yarışı ikinci sırada bitiren ekip ise, Castrol Ford Team Türkiye takımından Yağız Avcı/Bahadır Gücenmez ikisilisi oldu. Podyumun üçüncü basamağında yine aynı takımdan Murat Bostancı/Onur Vatansever yer aldı.

11 yıl sonra yeniden başlayan Balkan Ralli Şampiyonası'nın da ilk yarışı olma özelliğine sahip Eskişehir Battalgazi Rallisi'nde, Balkan Şampiyonası klasmanında Bonus Unifree Parkur Racing'den Uğur Soylu-Emir Şahin, Mitsubishi Lancer EVO 9 ile birinciliğin sahibi oldu. Bu klasmanda yarışa Bulgaristan'dan katılan Bulbet Rally Team'den Todor Slavov-Dobromir Filipov Renault Clio R3 ile ikinciliği elde ederken, Octane Team'den Anton Titov-Ventsislav Mirchev Citroen DS3 R3T ile üçüncü oldu.

Rallinin sınıf 2 birinciliğini Fiat Punto S2000 ile Fatih Kara/Güray Karacar kazanırken, sınıf 3 birinciliğini NG Rally Team'den Burak Çukurova/Ünal Tezel Mitsubishi Lancer EVO 9 ile elde etti. Pegasus Racing'den Fiat Punto S1600 ile Dağhan Ünlüdoğan /Ahmet Sami Can'ın İki Çeker klasmanı ve sınıf 5 birincisi olarak finişe ulaştığı rallinin sınıf 6 birinciliğini, Castrol Ford Team Türkiye'den Orhan Avcıoğlu/Burçin Korkmaz kazandı. Hakan Uçucu/Meltem Kuray ekibinin Ford Ka ile Sınıf 7 birinciliğini elde ettiği organizasyonda, sınıf 8 birincisi Neo Motorsport'dan Renault Clio Ragnotti ile Adil Küçüksarı/Gürkal Menderes ve sınıf 9 birincisi de Citroen Saxo VTS ile Alp Arslan Taner/Soner Tamer oldular. Yarışın en iyi bayan pilotu ödülünü Neo Motorsport'tan Mitsubishi Lancer Evo 8 ile Simin Bıçakcıoğlu, en iyi bayan co-pilot ödülünü GP Garage My Team'den Hakkı Ağaoğlu ile yarışan Nehir Yılmaz, en iyi genç pilot ödülünü Murat Bostancı, en iyi genç co-pilot ödülünü Team 47 Motorsport'tan Ümit Can Özdemir ile yarışan Gökay Gökşen, En İyi Eskişehirli ekip ödülünü de Buğra Banaz/Taner Oylukan kazandılar.

30 yaş üzeri ralli otomobillerine açık historic klasmanında Engin Kap/Başar Yavuz birinciliğin sahibi olurken, Kemal Gamgam/Başar Yavuz ikinciliği Haydar Güçlü/Durgut Berberoğlu üçüncülüğü elde ettiler. Ayrıca Engin Kap kategori 2, Kemal Gamgam da kategori 1 birinciliklerini kazandılar.

Tosfed Ralli Kupası’nda Kategori 1’de Eskişehirli ekip Melih Tarhan/Gürbüz Karel birinciliği kazanırken, Kategori 2’de İzmirli ekip Orçun Nural/Orkan Gökşen, Kategori 3’de Bursalı ekip Hakan Ertarman/Yunus Emre Bol ve kategori 4’te de İstanbullu ekip Yüksel Özgür/Selin Özgür birincilikleri paylaşan isimler oldular.

ÇOK OKUNANLAR