YENİ MODELLER › Ferrari 458 Speciale

Ferrari 458 Speciale

27 Ağustos 2013 / 14:30 Ferrari, 458 modelinin daha güçlü motora ve daha iyi aerodinamik özelliklere sahip özel bir versiyonunu geliştirdi

Ferrari 458 Speciale

Ferrari, 458 Italia'dan bir adım daha öteye giderek elden geçirilmiş motoru, aerodinamiği ve sürüş dinamikleriyle 458 Speciale'yi görücüye çıkardı. Yeni otomobil, Ferrari'nin seri üretim modellerinde ilk defa kullandığı pek çok yeniliğe sahip.

Ferrari'nin gelecekte diğer modellerinde de yer vereceği ileri aktif aerodinamikler bu yeniliklerden sadece biri. Otomobilin geçtiğimiz iki yıl 'Yılın Performans Motoru' ödülüne layık görülen atmosferik V8 motorunda da önemli bir güç artışı var. Ferrari'nin şimdiye kadar ürettiği en güçlü atmosferik motora (605 bg) sahip olan Speciale ayrıca 135bg/lt'lik güç/hacim oranıyla da dikkat çekiyor. Bu, bir atmosferik motorun şimdiye kadar sahip olduğu en iyi oran.

Benzer bir şekilde 458 Speciale'nin ağırlık/güç oranı da beygir başına 2.13 kg ile olağanüstü görünüyor. Yapılan değişiklikler, bu özel 458'in, Ferrari'nin Fiorano'daki test pistini 1'23"5'lik dereceyle dönmesini sağlıyor.

Ferrari Tasarım Merkezi tarafından Pininfarina yardımıyla yapılan aerodinamik değişiklikler de Speciale'nin şimdiye kadar üretilmiş en performans odaklı Ferrari olmasını sağlıyor. Yapılan değişiklikler arasında; otomobilin önünde ve arkasında yer alan hareketli parçalar bulunuyor. 458'e yapılan bir başka yenilikse otomobilin limitlerde kontrolünü kolaylaştıran Side Slip angle Control (SSC) sistemi. Bu sistem, otomobilin yana kayma durumlarında açısını kontrol ederek tork kontrol ve dağılım sistemleriye yoldan çıkmasına engel oluyor.

Frankfurt Otomobil Fuarı'nda sergilenecek olan 458 Speciale, 458 Italia'dan çok daha agresif bir duruşa sahip.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR