MOTORSPORLARI › Ford'dan Avrupa Ralli Kupası’nda zafer!

Ford'dan Avrupa Ralli Kupası’nda zafer!

04 Ekim 2015 / 21:28 Bu zafer ile birlikte Castrol Ford Team Türkiye rallinin UEFA Kupası’nı ülkemize getirmiş oldu

Ford'dan Avrupa Ralli Kupası’nda zafer!

Castrol Ford Team Türkiye, Avrupa Ralli Kupası’nda (ERT) Türkiye’yi temsil ettiği beş yarışın tamamını kazanarak Türkiye motor sporları tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. 2-3 Ekim tarihlerinde düzenlenen Hırvatistan Rallisi’nde ilk sırayı alan takımın şampiyon pilotları Murat Bostancı - Onur Vatansever ikilisi, nefes nefese geçen yarışın ardından ralli dünyasının UEFA Kupası olarak nitelendirilen Avrupa Ralli Kupası’nı ülkemize getiren ilk sporcular oldu.

Avrupa Ralli Kupası’nda hedefledikleri şampiyonluğa ulaştıkları için büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Murat Bostancı, “Avrupa Ralli Kupası'nın her yarışında tempoyu yükselttik, her koşulda liderliğimizi korumayı başardık ve takım stratejimizi eksiksiz uygulayarak Türkiye’ye ilk Avrupa Ralli Kupasını getirdik. Ben, Onur ve tüm takım her şeyimizi ortaya koyarak Hırvatistan Rallisi sonrasında bitime üç yarış kala kupayı kazandık.” şeklinde konuştu.

Murat Bostancı - Onur Vatansever ikilisi, Hırvatistan Rallisi’nin son ayağına en yakın rakiplerinin 30 saniye önünde girdi. Ancak Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı belki de öngörüsü ile galibiyetin elde edilmesinde en önemli kararı verdi. Son üç etap öncesinde yağmur lastikleri ve yağmur ayarlarıyla yarışa devam eden Bostancı ve Vatansever, ilk kez yarıştıkları parkurda hava koşullarını çok iyi bilen diğer yerel pilotlara büyük üstünlük sağladı. Aniden başlayan yağış Serdar Bostancı’nın verdiği kararı doğru çıkarttı ve yağmura hazırlıklı olan ikili büyük zorluklar yaşayan diğer takımlarla aralarındaki farkı beş dakikaya kadar çıkararak tarihi bir farkla yarışı kazandı.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR