MOTORSPORLARI › Formula 1 otomobilleri 2014'te daha hızlı olacak

Formula 1 otomobilleri 2014'te daha hızlı olacak

30 Ocak 2014 / 22:52 Yeni, daha küçük motorlara rağmen F1 araçları bu yıl düzlüklerde daha hızlı olacak

Formula 1 otomobilleri 2014'te daha hızlı olacak

Motorları daha küçük ve daha sessiz olabilir, ancak Formula 1 araçları bu yıl düzlüklerde daha yüksek hızlara ulaşacak. Force India'nın teknik patronu Andy Green bu yıl kurallarda yapılan büyük değişiklikleri yorumlarken beklentisinin bu yönde olduğunu açıkladı.

FIA bu yıl kurallarda yaptığı değişikliklerle sadece motor hacmini küçültmedi, aynı zamanda uygulanan downforce miktarını da hatrı sayılır bir şekilde düşürdü. Downforce miktarları 1998 ve 2009 yıllarında da benzer şekilde azaltılmış olmasına rağmen, Green bu yıl yapılan büyük değişikliğin 'oldukça farklı' olduğunu söyledi.

Bu farklılığı, "Downforce miktarındaki azalma otomobilin aynı bölgesinde ve oldukça etkili. Geçtiğimiz yıllarda downfoce miktarı azalırken, drag miktarı sabit kalıyordu. Ancak bu yıl yapılan değişikliklerle downforce miktarı ile drag miktarı da azaldı." diyerek açıklayan Green, otomobillerin bu yıl geçtiğimiz yıla göre daha hızlı olup olmayacağı sorusuna ise, "Otomobiller bence bu yıl geçtiğimiz yıldan 15 km/s daha hızlı olacak" şeklinde yanıt verdi.

ÇOK OKUNANLAR