YEDEK PARÇA › GM, Chevrolet'in Avrupa'dan ayağını kesiyor...

GM, Chevrolet'in Avrupa'dan ayağını kesiyor...

05 Aralık 2013 / 13:43 GM, Chevrolet'nin Avrupa'daki satışını durdurma kararı aldı.

GM, Chevrolet'in Avrupa'dan ayağını kesiyor...

GM yönetim başkanı olan Steve Girsky'nin yaptığı açıklamaya göre, GM 2015 yılının sonundan itibaren Avrupa pazarında Chevrolet marka otomobil satışı yapmayacak. GM bunun yerine Avrupa merkzi olan Opel markasına yoğunlaşacak.

GM merkezinden gelen bir diğer açıklamaya göre, markanın Avrupa pazarında yer aldığı yıllar içerisine Avrupa merkezli markalarla olan rekabetini kazançlı olarak bulmadıkları yer alıyor. 

Girsky, "Aslında bu çekilme bizim için bir mağlubiyet yada galibiyet değil. Bünyemizde yer alan Avrupa'nında yakından tanıdığı Opel/Vauxhall markasına daha fazla önem vereceğiz." dedi.

Marka, bünyesinde bulunan bazı markaların Avrupa'daki satışına devam edeceğininde açıklamasında bulundu. Yenilenen Corvette, Cadillac  gibi markaların ve modellerin Avrupa pazarında müşterilerle buluşacağı, GM'nin Avrupa pazarından tamamen vazgeçmediğin birer göstergesi... General Motors, "Aldığımız karar, Opel'in Avrupa'daki yerini daha da belirginleştirecek, buradaki asıl amaç Opel markasının varlığını ve kârlılığını arttırmak" açıklamasında bulundu.

2005 yılında Avrupa pazarına giriş yapan Chevrolet markası bugüne kadar Avrupa'da toplam da 200.000 adet otomobil satışı gerçekleştirdi. Chevrolet markası Avrupa pazarında en çok tercih edilen küçük sınıf otomobillere yoğunlaşmıştı. Markanın bu segmentte yer alan modelleri olan Aveo ve Spark, bildiğiniz üzere Daewoo'nun Kore'deki fabrikasında üretiliyor. Bu durumda akıllara "Avrupa'daki Chevrolet modelleri acaba Amerika'daki modelleriyle aynı değil mi?, Bu yüzden mi Chevrolet Avrupa'dan çekiliyor?" gibi sorular getiriyor. Markanın gelecek günlerde yapacağı açıklamalar belki bizim gibi düşünenlerin sorularını ortadan kaldırır...

Chevrolet markasının Avrupa başkanı olan Thomas Sedran," Avrupa'nın kısır ekonomik döneminde Chevrolet'in satış rakamları bizi etkiledi." açıklamasında bulundu. Chevrolet'in Avrupa'da kayıtlı 1900 adet yetkili satıcısı ve servisi bulunuyor. Bu hizmet noktalarının haricinde araçlarının bakım ve onarım ihtiyaçlarını gideren müşterilerin, markanın Avrupa'dan çekilme kararına da etkisi bulunuyor.

General Motors 1999 yılından bu yana 18 milyar dolar kaybetti ve 2013 yılı son çeyreğinde markanın 214 milyon dolar borcu bulunuyor. 

 

ÇOK OKUNANLAR