
Gran Turismo Sport'un dijital aslanı!
16 Ekim 2017 / 21:27 L750 R Hybrid Vision Gran Turismo, Gran Turismo Sport pistlerinde boy gösteriyor

Dario Resta, 30 Mayıs 1916'da Peugeot L45 ile ortalama 135 km/s hıza ulaşarak efsanevi Indianapolis 500 otomobil yarışında zafer ulaştı. Peugeot ve Peugeot Sport, 100 yıl sonra, Indy-500 zaferinin 100. yıldönümünü kutlamak için Mayıs 2016'da Peugeot L500 R Hibrid Vision Gran Turismo'yu lanse etti. Peugeot ve Peugeot Sport, 18 Ekim'de lanse edilecek olan yeni PlayStation®4 özel video oyunu Gran Turismo Sport piyasaya sürülmeden önce bu otomobilin yeni, daha şık ve daha sportif versiyonunu tanıttı; Peugeot L 750 R HYbrid Vision Gran Turismo.
Peugeot L500 R HYbrid Vision Gran Turismo ve Peugeot L750 R HYbrid Vision Gran Turismo, karbon fiber monokok yapısıyla rekabetçi yarış koşulları göz önünde bulundurularak tasarlanmış. Aracın bu yeni versiyonunun, sürücüye şimdiye kadar bir sürüş keyfi yaşattığı iddia ediliyor.
Peugeot, verimliliği daha da arttırmak için L750 R HYbrid Vision Gran Turismo'yu içten yanmalı motor ve bir elektro motorla donatmış. Benzinli motor, 580 bg güç üretirken maksimum 10.000 d/d çevirebiliyor. Benzinli motoru 170 bg gücünde bir elektro motor destekliyor. Böylece Peugeot L750 R HYbrid Vision Gran Turismo 750 bg toplam sistem gücü üretiyor. Elektro motor sıvı soğutmalı bir lityum iyon batarya tarafından beslenirken, 7 vitesli sıralı şanzıman yarış dünyasının en gelişmiş teknolojisini bünyesinde barındırıyor. Motor ve şanzımanın tamamı arka aksa monte edilmiş.
Dört adet hava kanallı karbon diske sahip çift devreli hidrolik fren sistemi, sürüş yüksekliğini aracın hızına göre ayarlayan bağımsız ön ve arka süspansiyonlar ve magnezyum jantlar ile Peugeot L 750 R HYbrid Vision Gran Turismo hafif bir gövdeye ve aerodinamik bir tasarıma sahip. Peugeot L 500 R Hibrid'den 175 kg daha hafif olan araç 825 kg ağırlığı ile 0’dan 100 km/s hıza 2,4 saniyede ulaşıyor.
Hangisini seçerseniz seçin, bu yarış makinelerinin her ikisinin de Gran Turismo Sport video oyununda bulunan 17 lokasyona ve birçok rotaya uyum sağladığı belirtiliyor.
-
BOM 2026 sezonuna hazır
BOM, 2026 sezonunda Avrupa’da uluslararası düzeyde iki farklı seride yarışan ilk Türk takımı olacak
-
Toyota'dan 200 adetle sınırlı bir GR Yaris
Toyota, Dünya Ralli Şampiyonu Sébastien Ogier’den ilham alan sınırlı üretim bir GR Yaris hazırladı
-
Ferrari ile FerMas iş birliğinin 20’nci yılı
Ferrari’nin Avrupa ve Afrika bölgesinden sorumlu yöneticisi Marco Sambaldi Türkiye’yi ziyaret etti
-
Nissan'dan güneş enerjisiyle çalışan Ariya konsepti
Nissan, Temiz Enerji Günü kapsamında güneş enerjisiyle çalışan Ariya konseptini tanıttı
-
Volvo EX60 yılın ikinci yarısında gelecek
Volvo Cars, 810 km'ye varan menzil vaat eden tamamen elektrikli yeni modeli EX60’ı tanıttı
-
Hyundai insan merkezli robotik çağını başlatıyor
CES 2026’da tanıtılan insansı robot Atlas, insanlarla iş birliğinde üretimde güvenliği artıracak ve Fiziksel Yapay Zeka dönemini başlatacak
-
DS Automobiles'den özel bir konsept
DS Automobiles, DS PENSKE Formula E pilotu Taylor Barnard ile birlikte tasarlanan “Taylor Made N°4 Concept” modelini tanıttı
-
MG ZS Hybrid+ Şubat ayında Türkiye'ye
MG, C-SUV segmentindeki ZS Hybrid+ modelini şubat ayında pazara sunmaya hazırlanıyor
-
Renault'nun küresel atağı devam ediyor
Türkiye ise markanın 2025 yılında Fransa’nın ardından en çok satış yapılan ikinci pazarı oldu
-
Aston Martin, Honda motoru kullanacak
Honda, 2026 F1 Dünya Şampiyonası için Aston Martin Aramco F1 takımının motor ortağı oldu























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS