MOTORSPORLARI › GT3 Challenge'ın 2. ayağında lider Al-Thani

GT3 Challenge'ın 2. ayağında lider Al-Thani

11 Haziran 2012 / 17:06 Vizio GT3 Challenge’ın ikinci ayağının koşulduğu Slovakia Ring çok çekişmeli bir yarışa sahne oldu

GT3 Challenge'ın 2. ayağında lider Al-Thani
VIZIO GT3 CHALLENGE’ın ikinci ayağı geçtiğimiz haftasonu koşuldu. Yarışta çok iyi bir çıkış yapan Cenk Ceyişakar beşinci sırada start almasına rağmen ilk viraja birinci sırada girdi. Altıncı ve dördüncü sırada start alan Abdulrahman Al-Thani ve Saadon Al-Kuwari ise Cenk Ceyişakar’ın arkasına yerleşti. İlerleyen turlarda ilk iki sıraya yerleşen Katarlı pilotlar yarış sonuna kadar birincilik mücadelesi verdiler. Sonunda Al-Thani ikinci yarışın da galibi olmayı başardı.

Birinci yarışın şanssız ismi Cengiz Oğuzhan, Cenk Ceyişakar’ın ataklarına çok iyi direnerek yarış sonunda podyumda yerini aldı. Üçüncü olan Cengiz Oğuzhan değerli puanlar kazandı. Cenk Ceyişakar, Cengiz Oğuzhan’a çok yakın götürdüğü yarışı dördüncü sırada bitirdi ve Slovakia Ring’te birinci ve ikinci yarışta topladığı puanlarla VIZIO GT3 CHALLENGE’ta genel klasman birinciliğine yükseldi.

Genç pilot Emre Durmaz ikinci sırada start aldığı yarışta ilk virajda hata yaptı ve sonuncu sıraya geriledi. Ardından öndeki gruba gittikçe yaklaşan ve hızlı tur zamanlarına imza atan Emre Durmaz yarışı Cenk Ceyişakar’ın 0,170 saniye arkasında tamamladı. Birinci sırada start alan tecrübeli pilot Arif Suyabatmaz, kendi zamanlarını iyileştirdi ve yarışı altıncı sırada bitirdi.

VIZIO GT3 Challenge'ın üçüncü ayağı 3-5 Ağustos'ta Hırvatistan Grobnik pistinde "Porsche Club Rijeka" tanıtım aktivitesi ile renklenerek gerçekleşecek.

ÇOK OKUNANLAR