
Güncellenmiş Alfa'lar Türkiye'de...
12 Mart 2023 / 14:05 Alfa Romeo Giulia ve Stelvio modellerinin yenilenen versiyonları Türkiye’de satışa sunuldu

Alfa Romeo'nun Giulia ve Stelvio modellerinin makyajlanan versiyonları Türkiye’de satışa sunuldu. Sofistike "full-matrix" LED farlar ve yenilenen "trilobo" ızgara tasarımlarıyla markanın Tonale modeli ile başlattığı yeni aile yüzünü taşıyan Giulia ve Tonale'nin iç mekanında da yeni bir dijital göstergeye yer verilmiş.

Lüks sportif sedan pazarında sınıfının en iyi performans değerlerini sunan Giulia ve markanın sportif SUV’u Stelvio, Türkiye’de 280 beygir gücünde 2.0 litrelik motor ve dört tekerden çekiş sistemiyle sunuluyor. Her iki model de lansmana özel versiyon olan Competizione ve Veloce donanım seviyeleriyle tercih edilebiliyor. Mart ayından itibaren Alfa Romeo showroomlarındaki yerini alan yenilenen Giulia’ya 2.499.950 TL, Stelvio’ya ise 2.699.950 TL’den başlayan anahtar teslim fiyatla sahip olunabiliyor.

Yenilenen Giulia ve Stelvio'da ilk olarak markanın logosunun konumlandırıldığı ön ızgara ve iki ana hava girişinin olduğu alt ızgaralardan oluşan özgün “Trilobo” ızgaranın çağdaş yorumu dikkat çekiyor. Her iki otomobilin ön cephedeki değişimi 3+3 tasarımlı, yeni premium LED Matrix farlar ile destekleniyor. Bu görünüm, Tonale ile beraber hem güçlü bir aile duygusu yaratıyor hem de markanın ikonik Alfa Romeo SZ Zagato ve Proteo konsept otomobiliyle ünlenen tasarım unsurlarını hatırlatıyor. Tarz ve sofistike teknolojilerin mükemmel birleşimini ortaya koyan LED stop lambalarının tasarımı ise her iki modelin sportif ruhunu yansıtacak şekilde yeniden yorumlanmış.

Yenilenen Giulia ve Stelvio'nun kabinleri içerisindeki en önemli güncelleme geleneksel “Cannocchiale” (teleskopik) tasarımlı gösterge panelinde yer alıyor. Panel, otonom sürüş teknolojileriyle ilgili tüm araç bilgilerine ve parametrelerine erişim sağlayan, tamamen dijital 8,8 inçlik dokunmatik ekran ve 12,3 inç full TFT ekran içeriyor. En hızlı ve kesintisiz geçişler ile kişiselleştirme imkanını sunan gösterge, Gelişmiş (Evolved), Rahat (Relax) ve Gelenekçi (Heritage) olmak üzere üç farklı tema ile seçilebiliyor. Temalardan Gelişmiş (Evolved), göstergenin sağında ve solunda bulunan kadranları korurken merkezi alanda tercih edilen widgetlerin gösterimine imkân tanıyor. Rahat (Relax), konfora odaklanmayı ve göstergede ayrıntılı araç bilgisi içermeden, tek kadran kullanmayı tercih edenlere hitap ederken, Gelenekçi (Heritage) tema ise markanın Altmışlı ve Yetmişli ikonik modellerinden esinlenerek hazırlanan hız göstergeleri gibi ayrıntılara sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

280 bg güç ve 2250 d/d’de maksimum 400 Nm tork üreten tamamen alüminyumdan yapılmış 4 silindirli 2-litrelik yeni bir benzinli motora sahip olan Giulia 240 km/s’lik son hıza ulaşırken, 0-100 km/s hızlanmasını 5.2 saniyede tamamlıyor. Stelvio ise 230 km/s’lik son hıza ulaşıyor ve 0-100 km/s hızlanmasını 5.7 saniyede tamamlıyor.

Yenilenen Giulia ve Stelvio, pazara oldukça sade bir ürün stratejisi ile sunuluyor. Veloce donanım paketi, üst düzey donanımı maksimum sportiflik ile birleştiriyor. Veloce’de standart olarak, koyu renkli ön ızgara, Giulia’da 19 inç elmas kesim alaşım jantlar ve Stelvio’da 20 inç elmas kesim jantlar ile karartılmış arka camlar, parlak- siyah kapı ve cam çıtaları, arka difüzör, tam LED koy /şeffaf arka stop lambaları, sportif deri koltuklar, aluminyum spor pedallar ve aluminyum vites kulakçıkları gibi fonksiyonel ve estetik özellikler maksimum sportifliği yansıtıyor.

Lansman dönemine özel satışa sunulan ve özel mat ayışığı grisi rengi ile tercih edilebilen Competizione özel serisi ise Veloce donanım seviyesini esas alıyor ve ürün gamının tepe noktasını oluşturuyor. Competizione donanımıyla, Veloce donanım özelliklere ek olarak; 21 inçlik alaşım jantlar (Stelvio’da), aktif süspansiyon ve kırmızı renkli fren kaliperleri yenilenen modellerde sportif görünümü destekliyor. Ayrıca her iki modelin de çamurluklarında yer alan Competizione amblemi şıklığı tamamlıyor. Kabin içerisinde Harman/Kardon ses sistemi, deri döşemeli ön panel kırmızı dikişli direksiyon simidi, vites topuzu ve koltuklar dikkat çekiyor. Koltuk başlıklarında ise Alfa Romeo ve Competizione logoları bulunuyor.
-
Fiat Egea'ya Bursa'da Veda
11 yıllık üretim serüvenini tamamlayan Fiat Egea, 1,4 milyon adedi aşan üretimle bantlara veda etti
-
Volkswagen ID.Cross sahneye çıktı
Volkswagen’in yeni elektriklisi ID.Cross, 427 kilometre menzil ve gelişmiş teknolojilerle tanıtıldı
-
Borusan Next'ten sigorta desteği
Borusan Next İhale, satın alınan araçlara 60 günlük zorunlu trafik sigortasını ücretsiz sunuyor.
-
Google Gemini Renault'larda Türkçe!
Google'ın yapay zeka asistanı Gemini, openR link sistemli Renault modellerinde Türkçe desteğiyle sunulmaya başladı
-
İlk premium şarj istasyonu açıldı
Mercedes-Benz ve En Yakıt, ilk premium hızlı şarj istasyonlarını Edirne Otoyolu'nda hizmete açtı
-
Audi Goodwood sahnesine çıktı
Audi, Goodwood Festival of Speed'de Nuvolari, RS 5 ve tarihi yarış otomobillerini sergiledi
-
Elektrikli CLA 45'te içten yanmalı çığlıkları!
Mercedes-AMG, 680 HP'lik CLA 45 4MATIC+ modelini sedan ve Shooting Brake gövdelerle tanıttı
-
Honda CR-V ve ZR-V modellerini güncelledi
Makyajlanan Honda CR-V ve ZR-V, güvenlik ve donanım yenilikleriyle yaz aylarında satışa sunulacak
-
Citroen Ami Rip Curl Türkiye'de
Citroën, Ami'nin Rip Curl özel serisini iki farklı versiyon ve 630 bin TL fiyatla satışa sundu
-
Hyundai'den denizler için yeni projeler
Hyundai ve Healthy Seas, Türkiye'deki ortak projeleriyle denizlerin korunmasına yönelik çalışmalarını genişletti























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS