
Honda Civic Type R son rekorunu da kırdı
14 Ağustos 2018 / 18:35 Civic Type R Challenge 2018 kapsamında planlanan 5’inci ve son tur rekoru da kırıldı

Honda, Civic Type R Challenge 2018 kapsamında 2018 yılında Avrupa’nın önemli beş pistinde beş tur rekoru kırma hedefiyle yola çıkmıştı. Honda 2 dakika 10,19 saniye ile Macaristan’ın efsanevi Hungaroring GP pistinde önden çekişli standart seri üretim otomobil tur rekorunu kırarak hedefini gerçekleştirmiş oldu. Civic Type R’ı Formula 1 Dünya Şampiyonu ve güncel NSX Super GT pilotu Jenson Button zafere ulaştırdı. Hungaroring GP pisti Jenson Button için ayrı bir öneme sahip. Ünlü pilot 2006 yılında yine Honda ile bu pistte ilk Grand Prix zaferine ulaşmıştı.
Hungaroring pisti, 180 derecelik keskin dönüşleri ve karmaşık bir şikanla ile kıvrımlarla dolu dar bir pist. 4,38 km uzunluğundaki pist bütün bu özellikleriyle Avrupa'nın en teknik pistlerinden biri olarak öne çıkıyor.
Tur rekorunu değerlendiren Jenson Button: “Bu pist benim için büyük öneme sahip. İlk Formula 1 zaferimi yine Honda ile bu pistte kazanmıştım. Type R ile bu pistte yeni önden çekişli standart seri üretim otomobil tur rekoruna imza atmış olmaktan dolayı çok mutluyum.” dedi. Civic Type R’ı da değerlendiren deneyimli pilot: “Pit alanından çıkar çıkmaz ilk dikkatimi çeken aracın muhteşem dengesi oldu. Ben önden çekişli otomobillerin olmadığı bir geçmişe sahibim. Dolayısıyla benim için oldukça sıra dışı bir deneyim oldu. Ancak araç son derece dengeli bir sürüş sergiliyor. Sadece yolda dengeli durmakla kalmayan araç mükemmel frenleri ve vites yolları belirgin kolay vites geçişlerine sahip manuel şanzımanıyla hem güven veriyor, hem de sürücü ile otomobil arasında mükemmel bir bağ kurma imkanı sunuyor” dedi.
Honda, 2016 yılında benzer bir etkinlikte önceki nesil Civic Type R ile yine Hungaroring pistinde tur rekoru kırmıştı. 2018 Type R Challenge kapsamında Avrupa’nın önemli pistlerinde beş tur rekoruna imza atan Civic Type R, daha önce Nisan 2017’de henüz geliştirilme sürecinde efsanevi Nürburgring Nordschleife’nin önden çekişli otomobil tur rekorunu 7 dakika 43,8 saniye ile kırmıştı. Bu altıncı rekor Honda Civic Type R’ın sınıfının en hızlı otomobili konumunu güçlendiriyor.
-
İzmitli IONIQ 3 yollara çıktı
Hyundai IONIQ 3, dört donanım seçeneği ve 482 km'ye varan menziliyle satışa sunuldu
-
Renault MPV'de direnmeye karar verdi
Renault, E-Space konseptiyle popüleritesini kaybeden MPV segmentini terk etmeyeceğini söylüyor
-
816 HP'lik ikonik tasarımlı konsept
Peugeot, efsanevi 205 T16’dan ilham alan tamamen elektrikli E-T16 Concept’i tanıttı
-
Opel SW tasarımını yeniden yorumluyor
Opel, STX Concept ile station wagon modellerinin geleceğine ilişkin tasarım vizyonunu ortaya koydu
-
Efsanevi Citroën 2CV geri dönüyor
Elektrikli bir şehirli olarak tanıtılan 2CV konsepti ilk neslin pratik ve basit kimliğini koruyor
-
RCZ elektrikli geleceğine hazırlanıyor!
Peugeot'nun RCZ Vision konsepti katı hal bataryaya, 1000V mimariye ve 500 HP güce sahip
-
Fiat'tan fonksiyonel bir konsept...
Fiat, çirkin ördek yavrusu lakaplı Multipla modelinden ilham alan Multiplay konseptini tanıttı
-
Yeni Hyundai BAYON Paris'te tanıtıldı
Hyundai’nin yenilenen B-SUV modeli, artık daha fazla hacim, teknoloji ve konfor vaat ediyor
-
Bursalı Dacia Striker dünya sahnesinde
Dacia, C segmentindeki yeni crossover modeli Striker’ı Paris Otomobil Fuarı’nda tanıttı























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS