
Honda Civic Type R son rekorunu da kırdı
14 Ağustos 2018 / 18:35 Civic Type R Challenge 2018 kapsamında planlanan 5’inci ve son tur rekoru da kırıldı

Honda, Civic Type R Challenge 2018 kapsamında 2018 yılında Avrupa’nın önemli beş pistinde beş tur rekoru kırma hedefiyle yola çıkmıştı. Honda 2 dakika 10,19 saniye ile Macaristan’ın efsanevi Hungaroring GP pistinde önden çekişli standart seri üretim otomobil tur rekorunu kırarak hedefini gerçekleştirmiş oldu. Civic Type R’ı Formula 1 Dünya Şampiyonu ve güncel NSX Super GT pilotu Jenson Button zafere ulaştırdı. Hungaroring GP pisti Jenson Button için ayrı bir öneme sahip. Ünlü pilot 2006 yılında yine Honda ile bu pistte ilk Grand Prix zaferine ulaşmıştı.
Hungaroring pisti, 180 derecelik keskin dönüşleri ve karmaşık bir şikanla ile kıvrımlarla dolu dar bir pist. 4,38 km uzunluğundaki pist bütün bu özellikleriyle Avrupa'nın en teknik pistlerinden biri olarak öne çıkıyor.
Tur rekorunu değerlendiren Jenson Button: “Bu pist benim için büyük öneme sahip. İlk Formula 1 zaferimi yine Honda ile bu pistte kazanmıştım. Type R ile bu pistte yeni önden çekişli standart seri üretim otomobil tur rekoruna imza atmış olmaktan dolayı çok mutluyum.” dedi. Civic Type R’ı da değerlendiren deneyimli pilot: “Pit alanından çıkar çıkmaz ilk dikkatimi çeken aracın muhteşem dengesi oldu. Ben önden çekişli otomobillerin olmadığı bir geçmişe sahibim. Dolayısıyla benim için oldukça sıra dışı bir deneyim oldu. Ancak araç son derece dengeli bir sürüş sergiliyor. Sadece yolda dengeli durmakla kalmayan araç mükemmel frenleri ve vites yolları belirgin kolay vites geçişlerine sahip manuel şanzımanıyla hem güven veriyor, hem de sürücü ile otomobil arasında mükemmel bir bağ kurma imkanı sunuyor” dedi.
Honda, 2016 yılında benzer bir etkinlikte önceki nesil Civic Type R ile yine Hungaroring pistinde tur rekoru kırmıştı. 2018 Type R Challenge kapsamında Avrupa’nın önemli pistlerinde beş tur rekoruna imza atan Civic Type R, daha önce Nisan 2017’de henüz geliştirilme sürecinde efsanevi Nürburgring Nordschleife’nin önden çekişli otomobil tur rekorunu 7 dakika 43,8 saniye ile kırmıştı. Bu altıncı rekor Honda Civic Type R’ın sınıfının en hızlı otomobili konumunu güçlendiriyor.
-
BOM 2026 sezonuna hazır
BOM, 2026 sezonunda Avrupa’da uluslararası düzeyde iki farklı seride yarışan ilk Türk takımı olacak
-
Defender, Dakar’da çifte podyum elde etti
Defender, 2026 Dakar Rallisi’ndeki ilk katılımında Stock kategorisinde ilk iki sırayı almayı başardı
-
Toyota'dan 200 adetle sınırlı bir GR Yaris
Toyota, Dünya Ralli Şampiyonu Sébastien Ogier’den ilham alan sınırlı üretim bir GR Yaris hazırladı
-
Ferrari ile FerMas iş birliğinin 20’nci yılı
Ferrari’nin Avrupa ve Afrika bölgesinden sorumlu yöneticisi Marco Sambaldi Türkiye’yi ziyaret etti
-
Nissan'dan güneş enerjisiyle çalışan Ariya konsepti
Nissan, Temiz Enerji Günü kapsamında güneş enerjisiyle çalışan Ariya konseptini tanıttı
-
Volvo EX60 yılın ikinci yarısında gelecek
Volvo Cars, 810 km'ye varan menzil vaat eden tamamen elektrikli yeni modeli EX60’ı tanıttı
-
Hyundai insan merkezli robotik çağını başlatıyor
CES 2026’da tanıtılan insansı robot Atlas, insanlarla iş birliğinde üretimde güvenliği artıracak ve Fiziksel Yapay Zeka dönemini başlatacak
-
DS Automobiles'den özel bir konsept
DS Automobiles, DS PENSKE Formula E pilotu Taylor Barnard ile birlikte tasarlanan “Taylor Made N°4 Concept” modelini tanıttı
-
MG ZS Hybrid+ Şubat ayında Türkiye'ye
MG, C-SUV segmentindeki ZS Hybrid+ modelini şubat ayında pazara sunmaya hazırlanıyor
-
Renault'nun küresel atağı devam ediyor
Türkiye ise markanın 2025 yılında Fransa’nın ardından en çok satış yapılan ikinci pazarı oldu























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS