KONSEPT › Honda’nın FCV konsepti Detroit’te görücüye çıktı

Honda’nın FCV konsepti Detroit’te görücüye çıktı

14 Ocak 2015 / 22:51 Hidrojen yakıt hücreli otomobilin Japonya’da 2016’da satışa sunulması bekleniyor

Honda’nın FCV konsepti Detroit’te görücüye çıktı

Honda, FCV konseptini Detroit Otomobil Fuarı’nda Kuzey Amerika’da ilk defa çıplak gözlerin beğenisine sundu. Japonya’da 2016 yılında satışa sunulması planlanan seri üretim otomobilinin ön gösterimi niteliğindeki konsept, hafifçe alçalan tavan çizgisiyle, havayı otomobilin arkasına verimli bir şekilde yönlendirecek hava girişleriyle ve aerodinamik jantları ile aerodinamik bir gövdeye sahip. LED farlar ve şık arka kısım ise diğer dikkat çeken noktalar arasında.

Beş koltuklu iç mekan yüksek kalite deri döşemeyi, ahşap ve metalik detayları, uçakları andıran direksiyonu, fütüristik gösterge panelini ve “havada asılı duran” infotainment sistemini bünyesinde barındırıyor.

Japon üretici otomobilin teknik detayları ile ilgili henüz detaylı bilgiyi yayınlamadı, ancak yetkililer daha önce yakıt hücrelerinin otomobilin kaputunun altına sığacak büyüklükte olduğunu ve bu hücrelerin FCX Clarity’de kullanılan yakıt hücrelerine kıyasla yüzde 33 daha küçük olduğunu açıklamıştı. Bu bilginin yanı sıra otomobilin yaklaşık 500 km’lik menzile sahip olacağı ve bir depo hidrojenin dolumunun yaklaşık üç dakika süreceği bilgisi Honda tarafından daha önce paylaşılmıştı.

Honda FCV’nin Japonya’da satışa çıkmasından kısa bir süre sonra, otomobilin Avrupa ve ABD’deki müşterilerin beğenisine sunulması bekleniyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR