MOTORSPORLARI › Hyundai i20 R5 müşterilerinin beğenisine sunuldu

Hyundai i20 R5 müşterilerinin beğenisine sunuldu

14 Ağustos 2016 / 04:23 Güney Koreli üreticinin ralli yarışçısının gövdesi Hyundai Assan’ın İzmit fabrikasında üretiliyor

Hyundai i20 R5 müşterilerinin beğenisine sunuldu

Gövdesi Hyundai’nin İzmit Fabrikası’nda üretilen ve Almanya’nın Alzenau kentinde yr alan Hyundai Motorsport Tesislerinde geliştirilen Hyundai i20 R5, Fransa’da müşterileri ile bir araya geldi. Asfalt zeminde gerçekleştirilen dört günlük testlerde yeni otomobillerini ilk kez kullanma fırsatı yakalayan i20 R5 sahipleri, araçların homologasyonunun birkaç hafta içinde tamamlanmasının ardından Eylül ayında araçlarını teslim alacaklar. Hyundai Motorsport’un 2016 yılının başında testlerine başladığı i20 R5 modeli kısa zamanda motor sporları tutkunlarının dikkatini çekmiş ve birçok takım tarafından tercih edilmişti.

FIA onaylı 1.6-litre hacimli turbo motora sahip olan Hyundai i20 R5, Fransa’da gerçekleştirilen testlerde 500 kilometreye yakın yol kat ederken, takım çalışanları testlerde elde edilen verilerin de yardımıyla aracı geliştirmeye devam ediyor. Hyundai Motorsport i20 R5 modeli ile, otomobilin kardeşi i20 WRC gibi, asfalt ve toprak parkurlarda en iyi sonuçları elde etmeyi hedefliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR